Tankönny – Kedves Anya, kedves Tanító néni!

Szerző: Aczél Dóra • Fotók: Grund School • 2024. január 22.

Megosztom:

Tankönny –

Kedves Anya, kedves Tanító néni!

Tudom, hogy most haragszotok rám. És csalódtatok is bennem. Ez nekem is rossz érzés, nem akartalak megbántani, de mégis megtettem.
Anya, tudom, hogy mondtad, jó előre, hogy menjek lefeküdni időben. És azt is tudom, hogy megígértem neked, hogy így lesz. És te el is mentél, jóformán kidőltél, a fáradtságtól, én meg belefeledkeztem, már megint a Minecraftba. De tudod, admin vagyok a szerverünkön, amit Matyival hoztunk létre, és elég sokat beszéltek a srácok, nekem pedig az a dolgom, hogy a beszélgetéseket megszűrjem. Ki kellett bannoljam Danit, mert szidta a rendszert. Most Dani nem tud 30 napig semmit csinálni a Minecraft szerverünkön, de ez a szabály, és én igyekeztem szabályosan eljárni. Tudod, Anya, nem könnyű ezzel a feladattal néha megbirkózni, de az enyém, az én dolgom.
És ezért tudtam nehezen felkelni, mert későn feküdtem le. Sokáig ültek a srácok is a szerveren, addig nem tudtam lefeküdni, míg ők nem mennek el, mert nem hagyhatom a szervert gazda nélkül.
Tanító néni, ma elkéstem, mert későn feküdtem le. Nem az Anyukám hibája, kérem ne tessék őt megszidni emiatt. És mivel elkéstem, ezért nem tudtam időben befejezni a magyar felmérőt sem. És mivel nagyon izgultam mégis, hogy jól sikerüljön, de nagyon nehezen tudtam koncentrálni a kérdésekre, mert ugyebár fáradt voltam, reggel anya meg kiabált is velem, mert nehezen keltem, ő is elkésett a munkából, apa is, és én is a suliból. És akkor nagyon szerettem volna, hogy jó legyen a magyar felmérőm, hogy tudjam megmutatni anyának is és apának is, hogy nem vagyok teljesen veszett ügy, és emiatt nem ment a figyelés. Összemosódtak a kérdések, nem értettem, ezért csak írtam valamit, de tudom, hogy nem jó. Nincs, hogy jó legyen, mert azt sem tudtam mi a kérdés.
És akkor csengettek és be kellett adni a felmérőt, és tudom, hogy én mérgesen lecsaptam a tanító néni asztalára a felmérőt és kirohantam, nem szabad ilyent csinálni, nem illik és meg sem tudtam ott magyarázni, de annyira mérges voltam, hogy ki kellett menjek a fürdőbe, hogy egy kicsit sírjam ki magam a wécécsészének. Csak csendben, persze, nehogy valaki meghallja, mert ugyebár sírni az gáz, főleg fiúknak. Ne is tessék elmondani kérem senkinek, Tanító néni, mert nem akarom, hogy kicsúfoljanak. Így sem mindig szeretnek, mert a Minecraftba a szerverünknek én vagyok az adminja, és szoktam bannolni gyerekeket, ha nem beszélnek rendesen, és akkor haragszanak rám. De én tudom ezt, de mégis csinálom, mert úgy érzem, hogy valakinek ezt a feladatot is el kell látnia, és én jól tudom csinálni, ha néha nehéz is. Ismerek minden szabályt a Minecraftba, és nagyon szép világot építettünk már fel, Matyival hoztuk létre, és elég sokan akarnak csatlakozni, és itt építeni valamiket, meg beszélgetni egymással. Én az égben egy hőlégballont építettem, ez az én házam, innen be szoktam látni az egész világot, és látom, hogy ki van bent és mit csinál. Sokat szoktak beszélgetni, olyankor nagyon sok a dolgom, mert minden beszélgetést végig kell olvasnom, és el kell döntenem, hogy szegtek-e meg szabályt, és ha igen, azt melyik Minecraft szabály hogyan bünteti. Szóval félnek is tőlem, mert tudják, hogy én tudom, hogy mit kell csinálni, de utálnak is engem, mert megteszem, amit meg kell, velem nem lehet alkudozni ilyen téren.
Szóval Anya, kérlek ne haragudj, nem akartalak megbántani, megígérem, hogy másjkor jobban figyelek, és mindenkit elküldök időben lefeküdni a Minecraftban is. Komolyan megtehetem, mert én vagyok az admin, és rám hallgatnak.
Tanító néni, ne tessék rám haragudni, jóváteszem, és ha lehetne, nem írhatnám újra a magyar felmérőt? Tessék nehezebbet adni, csak ne tessék engedni, hogy rossz jegyem legyen, mert az nekem nagyon rossz, olyankor a szüleim nagyon szomorúak lesznek. De megértem ha nem tetszik újra íratni a magyar felmérőt, mert tudom én, épp mint a Minecraftba: a szabály az szabály. Nem fogok haragudni a Tanító nénire így sem, úgy sem.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ