A mi világunk

 

Inspirációs műhely, Erdélyből

 

A szép érték. A részletek fontosak. A hiteles történetek pedig alkotásra ösztönöznek. Inspirációs forrás világi kontextusban. Pozitív rezgések, örök értékek és új perspektívák találkozása, innovatív ötletek, kritikai érzék, a felfedezés öröme, sajátos nézőpontok a méltó mindennapokhoz.   

A koncepció

 

A matusinka inspirációs műhely egy olyan világ bemutatására vállalkozik, legyen az Erdélyben, avagy a nagyvilágban, amelyben kreativitás, üzlet, jó szándék, civil késztetés egy fenntartható életet szolgáló szövetséget alkot. Másabb szemléletmódot tükröző helyek, innovatív kezdeményezések, épített és szellemi kulturális örökség, felelős vállalkozások, formabontó elképzelések, hiteles emberek képezik tartalmaink tárgyát. Inspirációs műhelyként szeretnénk működni a ma embere számára a virtuális világban és a valóságban egyaránt.

 

Célunk egy olyan hiteles forrás létrehozása, mely vezérfonalként a szép, értékkereső, mély, időtálló és analitikus tartalmak alkotására épül. A tudatos ember számára támpont lehet a kiegyensúlyozott, jó élethez, a kíváncsi olvasó pedig sajátos ötleteket meríthet.

Történetünk

 

Kommunikációval foglalkozom közel 10 éve. Erdélyben eddig 4 városban éltem. Az egyikben felnőttem, a másikban és a harmadikban tanultam, barátkoztam, formálódtam, önkénteskedtem, találtam meg az igazit, de már a negyedikből szerveztem az esküvőt, ahol dolgozom és anyává váltam. Arad a szülőváros. Marosvásárhely az új nézőpontok kialakítása. Kolozsvár a határaim feszegetése. Szatmárnémeti a kihívás. Erdély pedig az otthon. Folyamatos utazások. Megismerési és megértési vágy mozgat. Fontos a hitelesség, a távlatokban való gondolkodás, fenntarthatóság, kreativitás, inspiráció.

Anyává válva úgy éreztem megértem arra, hogy kilépjek a különböző védőhálók tartásából és egy kreatív csapatot kialakítva immár teljes mértékben vállalva a saját elképzeléseimet mindezt még inkább a közösség felé irányítsam. Ábel fiam születésével és cseperedésével valami más is megszületett. Egy érettebb nő és egy még álmodozóbb lány, akit Erdély mindig is inspirált, aki be szeretné mutatni egy más perspektívából az itteni értékeket, embereket, kezdeményezéseket, egyben rezonálva a nagyvilági kontextusokra is. Erre született meg ez az inspirációs műhely. Ahonnan nem titkolt vágyként az emberek inspirálódhatnak, visszajelzéseket kaphatnak különböző élethelyzetekről, szerepeikről oszthatnak meg tapasztalatokat, talán arra is rájöhetnek, hogy éppen jó helyen vannak, vagy mire van még szükségük az önazonossághoz.

 

Alapítóként fontosnak éreztem, hogy egy olyan csapatot gyűjtsek magam köré, akik szintén hisznek mindebben. 

 

A Szatmári Friss Újságnál eltöltött évek mérföldkőnek számítottak. Balog Zsolttal fotósként még ebben az időszakban kezdtünk el dolgozni. Megfogott, hogy a látszólagos eltérések ellenére nagyon sok pontban hasonlóképpen látjuk a világot, az itthoni viszonyokat, a közösségi szerepvállalási módokat. A szépet, az értéket szeretnénk előtérbe helyezni, de kritikai hozzáállással. Sokszor kisegített, amikor fotós együttműködésre volt szükségem, majd ebből egy olyan közös munka vette kezdetét, amelyből számos inspiráló anyag született. Mindig ott volt, amikor az elmúlt másfél év tervezési időszakában elbizonytalanodtam, elfáradtam, brainstormingolni szerettem volna. A baráti kapcsolat mellett fotósként is kiváló szakembernek tartom, így teljesen érthető volt, hogy az egyik alapembere lesz a csapatnak.

Costan Bernadettet 2019 tavasza óta ismerem, egyből megfogott a kisugárzása, a kreatív hozzáállása. Van egy légies, művészi megjelenése, és ez a vizuális kommunikációjában, képeiben, design alkotásaiban is teljes mértékben érződik. Ő az, akivel nagyon finom rezdülésekből érezzük, hogy kinek mi az elképzelése. Amennyiben szükséges, sokkal több időt szánunk egy feladat megoldására, még ha úgymond rövid távon az nem is tűnik kifizetődőnek.

Fehér Anikó az én jobbkezem, sokat köszönhetek neki. Asszisztensként lehetővé teszi, hogy a dolgok megoldódjanak. Mindig jó kedvű, energikus, tiszta lelkű személy, aki olyan szeretetet és odafigyelést tanúsít a körülötte levők felé, ami kiveszőben van a mai rohanó világban.  

Vida Benjamin kollégánk Balog Zsoltot váltotta 2020 tavaszán. Egy rendkívül tehetséges és ambiciózus online marketing szakember, aki türelmével, odafigyelésével, prolémamegoldó készségével, korát meghazudtoló tapasztalatról tesz tanúbizonyságot nap mint nap. Szintén ebben a periódusban alakult ki egy erős együttműködés Sütő Norberttel, aki nyár elejétől a videóinkat készíti. Első pillanattól megfogott a nyugodtsága, kiegyensúlyozottsága és kreatív, alkotói hozzáállása. 

Velük öröm a közös munka, a megbeszélések, kivitelezések nagyon jó hangulatban zajlanak. 

   

Vállalásaink

 

Inspirációs

Egyszerűség és eredetiség.

Fókuszban a fenntartható fejlődés és a hitelesség

Műhely

Társadalmi és kulturális szintű innováció.

Új impulzusok.

Erdélyből

Autentikus dolgok, itthoni környezetből rávilágítva. 

A régi és az új ötvözete, avagy olyan világok bemutatása, ahol olykor a régi megismerése, értékelése, megmentése a mai eszközökkel és életmóddal is összeegyeztethető, életképes. 

Az átörökíthető hagyományok tiszteletével folyamatos nyitottság a legújabb felé.

 

Az érték velünk

 

Hiteles és következesen kiválasztott együttműködő partnerekkel és munkatársakkal dolgozva alkotunk prémium minőségű, felelősségteljes szöveges, fotós és videós tartalmakat. Ugyanez vonatkozik az egyéb projektjeinkre is — tartalmi együttműködések, workshopok, kiadványok, események —, illetve inspirációs műhelyünkre, ahol a virtuális téren túl is felfedezheted a világunkat.

Bevállaljuk

 

Olyan szponzorizált, együttműködési tartalommal dolgozunk, amely beleilleszkedik abba az értékvilágba, amelyet képviselünk. Tudjuk, hogy ez merésznek és piacképtelennek tűnik, de eddig is az ilyen helyzetekből kiindulva kaptuk a legnagyobb inspirációs lendületet. Olvasóink értékelni fogják a hiteles tartalmat és az ajándékba kapott időt. Ha mégis mellélőnénk, és olyan márkával kezdünk együtt dolgozni, amelyik nem azonos a mi értékeinkkel, vagy bármilyen kérdés merülne fel, kérlek jelezd a hello@matusinka.ro címen.

A CRITBIZ vállalkozásfejlesztési program vissza nem térítendő támogatásával létrejött vállalkozás. 

Több

A vállalkozásfejlesztési program de minimis támogatásával létrejött vállalkozás. A CRITBIZ programot a Romániai Vállalkozásokért Egyesület bonyolítja le, a Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a PONT csoport partnerségével. A CRITBIZ projekt az EURÓPAI SZOCIÁLIS ALAP társfinanszírozásával a Humán Tőke Operatív Program 2014-2020 keretében valósul meg. 3-as prioritási tengely. Munkahely mindenkinek. Specifikus cél 3.7 A foglalkoztatottság növelése a városi környezetben alapított, nem mezőgazdasági vállalkozások támogatása által. Ezen anyag tartalma nem tükrözi feltétlenül az Európai Unió vagy Románia Kormánya hivatalos álláspontját. 

 

A projekt az EURÓPAI SZOCIÁLIS ALAP társfinanszírozásával a Humán Tőke Operatív Program 2014-2020 keretében valósul meg. 3-as prioritási tengely. Munkahely mindenkinek. Specifikus cél 3.7 A foglalkoztatottság növelése a városi környezetben alapított, nem mezőgazdasági vállalkozások támogatása által A projekt címe: STARTUPPLUS.RO. Kedvezményezett neve: A Romániai Vállalkozásért Egyesület (ROVE). HTOP (POCU) szerződésszám: 82/3/7/104053