Mutasd magad – Hegedüs Krisztina

Szerző: Csata Éva • Fotók: Freepik, Hegedüs Krisztina • 2024. június 14.

Megosztom:

Mutasd magad!

– Hegedüs Krisztina

Egy igazán új és inspiráló sorozatot indítunk ebben az évben. Ismerjünk meg együtt érdekes lelkeket, elméket, gondolatokat ugyanazon kérdések tükrében. Csata Éva új sorozata: Mutasd magad címmel! Tekintsetek be ezen emberek életébe és ne feledjétek, ahány ember annyi féle csodálatos világ.
Hegedüs Krisztina – A boldogság alapjában véve kiegyensúlyozottság. Ha rendben vagy magaddal, akkor boldog lehetsz. A boldogság = szabadság.

1. Ki vagy te?

Egy mosólygos nő aki szereti a sportot, alapvetően optimista, magabiztos. Edző, aki Romániában egy új sportágat ismertet meg, aki letette az itteni szinkronúszás alapjait. A nő, akinek „könnyű, mert te mindig sportoltál”. Sportmenedzser, sporttárs, és nem utolsó sorban édesanya és társ.

2. Melyik szerepeddel tudsz a leginkább azonosulni?

Egész életem a sportól szólt. Kisebb megszakításokkal, de elmondhatom, hogy amióta az eszemet tudom, sportoltam. Igy nőttem fel, szüleim élsportolók voltak, ezt csináltam, ezt tanultam, ez a hobbim, ez a munkám. 18 éves voltam mikor egyik tanárom, azt mondta, hogy az a szerencsés ember akinek a hobbija a munkája. Én szerencsés vagyok.

3. Mit mesélnél egy tizenhat évesnek a boldogságról?

A boldogság egy belső lelki állapot, nem a külső tényezőktől való függés. A boldogság alapjában véve kiegyensúlyozottság. Ha rendben vagy magaddal, akkor boldog lehetsz. A boldogság = szabadság.

4. Milyen gyakran szoktál sírni?

Nem vagyok egy sírós fajta, mint említettem, mosolygósan ismernek az emberek. De ahogy öregszem, már hatnak meg pillanatok, olykor megkönnyezem. De sírni…max dühömben szoktam, mikor tehetetlen vagyok.

5. Mi vagy ki az, aki képes megnevettetni?

Elsősorban a kutyám. Nagy bohóc tud lenni. Meg ott van a gyerekkori barátnőm, nah…, vele bármikor találkozok, szó szerint, nagyokat tudunk röhögni. És a kisgyerekek az úszáson, jókat szoktak mondani.

6. Mit jelent számodra a rutin?

Egy szükséges rossz. Én hamar beleunok abba, ha valami mindig ugyanúgy történik. Nekem mindig ki kell lépnem a konfortzónából, ezért sokszor nehéz is követni engem.

7. Mi az, ami igazán feltölt?

Séta a kutyámmal. Egy jó könyv, zene a háttérben. És ha ez mind a tengerparton történik akkor az a csúcs. Mindig mondom, hogy én napelemel működök. Ha süt a nap, feltöltődök.

8. Mit jelentenek számodra a barátok?

Kevés igaz barátom van. De azok olyanok, hogy ha nem is beszélünk mindennap, bármikor felhívhatjuk egymást és ugyanott tudjuk folytatni ahol esetleg 3 hónapja abbahagytuk. Ők azok az emberek akikkel ÉN lehetek.

9. Van olyan vers vagy idézet, amit könnyedén, anélkül, hogy rá kellene googlizz, fel tudsz idézni?

„Élni és élni hagyni.”
„A csúcson mindig van egy hely.” – Több évtizede vezérelnek ezek a mondatok.

10. Mit ábrázol a kedvenc festményed?

Salvador Dali – Elfogyó idő
Mindenki ismeri Dali azon képeit ahol olvadó, elfolyó órákat ábrázol. Saját meggyőződése szerint az idő múlása végzetes pusztítást eredményez. Engem mindig arra emlékeztet, hogy élni kell, mert az az érésem, hogy az idő mintha kifolyna a kezünk közül.

11. Mit jelent számodra egy csésze kávé?

Az első kávét reggel azért iszom, hogy a lelkem találkozzon a testemmel. De egy csésze kávé mindig jó ok egy találkozásra, egy jó beszélgetésre. Összehozza az embereket.

12. Hogyan mesélnél egy ötévesnek a szerelemről?

A szerelem az, amikor két ember azt ígéri egymásnak, hogy együtt lesznek jóban rosszban. Aztán meg is csinálják. És ha valaki szeret téged, akkor másképp szólít. És érzed, hogy a neved biztonságban van a szájában.

13. Van kedvenc ételed?

A FAGYI! Csupa nagybetűvel. Nem vagyok édesszájú és általában igyekszem egészségesen táplálkozni, de egy fagyi bármikor jöhet. Bármilyen!

14. Szeretsz főzni?

Nem ez a nagy szerelem, de főzök, és akik ettek a főztömből, azt mondjak, tudok is. Az egyszerű kaják híve vagyok, de bármit megtudok főzni, sütni. Vannak saját receptjeim is.

15. Mi köt le a legjobban?

Egy jó reggeli futás. Ilyenkor át tudom szervezni akár az egész életemet. Vagy egy jó könyv. Nagyon ki tudok olyankor kapcsolni.

16. Mit jelent számodra a természet?

Szabadságot. Nyugalmat. Erőt. De ilyenkor soha nem a zöld erdő, a hegyek vannak előttem, hanem a tenger, az óceán, a maga kékségével, nyugodtságával, erejével.

17. Ha kapnál egy esélyt az újrakezdésre, mit csinálnál másként?

Ugyanazt csinálnám mint most, csak hamarabb fognék neki, bátrabban. Jobban bíznék magamban.

18. Ha egy idős, a bölcsek kövét őrző emberrel beszélgethetnél – mi lenne az a három kérdés, amit mindenképpen feltennél neki?

Ezt nehéz megválaszolni, nincs megfogalmazódva bennem olyan kérdés amire eddig ne kaptam volna választ. Talán inkább hagynám mesélni, szívesen tanulnék tőle.

19. Mit olvastál utoljára, amiről azt mondtad – ember, ez forradalmi, megváltoztatta az életről való elképzeléseimet!

Nem mostanában olvastam, de sokszor újraolvastam és a mai napig szöget ütött a fejemben…Schindler listája – Thomas Keneally – tól és Ken Keseytől a Száll a kakukk a fészkére.

20. Mit üzennél fiatalkori önmagadnak?

Csak bátran, bízz magadban, meg tudod csinálni! Ma már tudom, de akkoriban jó lett volna egy kis bíztatás.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ