Ünnepi enteriőr trendek 2019 karácsonyán

Szerző: Ketesdi Enikő •  Fotók: www.hqdesigns.de • 2019. november 25.

Megosztom:

Ünnepi enteriőr trendek 2019 karácsonyán

A hqDESIGNS szerint 2019-ben a dombornyomott mintás díszek hódítanak. Az összes szín- és stílusváltozatban jelen lesznek. Gyémántmintás vonalakkal díszítve, helytállnak bármilyen dekorációs stílusban.
A főbb díszítőelemek a toboz, az örökzöld növények és természetesen a fenyőág. Dekoratív tárgyak tekintetében csengő, hintaló, valamint gomba is látható, állati motívumoknál elsősorban a szarvas, de a jegesmedve, a havasi bagoly is használható. A bolyhos anyagok fontos elemei az idei karácsonyi dekorációnak, lehet báránybőr és azok utánzatai, vagy a bársonyos hatású textilanyagok. Kiegészítő dekorációk a csillogó hatással ellátott asztali futók, festett vagy natúr színű dróthálóba helyezett fenyőág, toboz és különböző díszek. Természetesen bármi más is megengedett, ami a személyi ízlésnek megfelel.
A hqDESIGNS a jelenlegi belsőépítészeti iparág stílusirányzataira alapozva a következő négy karácsonyi stílust nevezte meg a 2019-es ünnepre:
Az art deco stílus nagyon sikeres a karácsonyi dekorációkban is. Feltűnő színek uralják, mint a smaragdzöld, a fenyő, a zöld, a bordó, a királykék, a türkiz vagy akár a fekete. Arany kiegészítőkkel és különböző motívumokkal, mint pávatollak, tobozok, gyönyörű ’20-as évekbeli karácsonyi hangulatot teremthetünk.

A páva fantasztikusan illik a képbe, akárcsak az
aranyszarvasok, vagy a pazarul díszített aranylámpások.

Cool natural — azaz a „hűvös természet”. Ez egy környezetbarát stílus, olyan dekoratív elemekkel, amelyeket könnyen begyűjthetünk egy erdei séta során. Elengedhetetlen motívumok a toboz és a gomba, amelyeket elhelyezhetünk kisebb vagy nagyobb fenyőágból készült koszorúkon. A hűvös hatást elérhetjük ezüst vagy hódíszítéssel kiegészítve. Ez a stílus kiválóan illeszkedik a modern enteriőrökbe, merthogy néhány diszkréten elhelyezett dekorációra korlátozódik.

Mottó: a kevesebb több.

A vintage idén is trend. Fontos szerepet játszanak a múlt század tradicionális formái: gyertyatartók, lámpák, antikolt fatálcák, semleges színű dekoratív poharak,

de az ezüst vagy az arany színű dekortárgyaknak is
helyük van ebben a stílusban.

Az amerikai stílusra a gazdag díszítés jellemző, úgy a karácsonyfán, az adventi koszorún, mint a bejáraton és az egész lakásban. A dekorációs elemek sokaságában — különböző formájú üvegdíszek, mint a mikulás, csillagok, hintaló, szarvas, szívecskék, cukorkák, ajándékok, muffin stb. — csak a képzelet szab határokat. A kandalló zokni egyszerűen elengedhetetlen a karácsonyi hangulathoz. A leggyakoribb színkombináció a piros-fehér-zöld, de más színekből is megvalósítható.

A leggyakoribb színkombináció a piros-fehér-zöld, de más színekből is megvalósítható. A lényeg, hogy minél több dekorációs elemet használjunk.

Bármelyik stílusba öltöztetjük az otthonunkat, figyeljünk arra, hogy rend legyen a lakásban. A mindennapi limlomokat pakoljuk el, hisz a kellő hatást csak így érhetjük el. Ha a dekorálásba bevonjuk a család összes tagját, akkor a szentestén mindenki elégedett lesz, és ne feledjük, hogy karácsony ünnepén a legfontosabb az örömszerzés és a szeretet.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ