Terasz- és erkély dekoráció

Szerző: Sógor Réka •  Fotók: Pinterest • 2019. augusztus 30.

Megosztom:

Terasz- és erkély dekoráció

A legtöbb esetben az erkélyünk méreteiben kis részt tesz ki a lakásunkból, de akár az egyik legkényelmesebb helye lehet. Vétek tárolónak használni, hiszen akár kis erkélyek is szinte oázissá alakíthatóak egy kis kreativitással és energiabefektetéssel.
Első lépésben érdemes felmérni az erkély fekvését, méreteit, mivel hajlamosak lehetünk túlzásokba is esni. Úgy gondolom, hogy nem muszáj hatalmas összeget költenünk, ahhoz, hogy hangulatos zugot alakíthassunk ki, inkább az összhang a fontos, mintsem a túlzsúfoltság. Néhány kiegészítő ennek érdekében: ülő-/fekvőalkalmatosság, asztal, fényforrások, párnák, növények.

Növények

A növények kiválasztásánál fontos figyelembe venni az erkély fekvését ahhoz, hogy növényeink hosszú távon is szépek legyenek. Érdemes fűszernövényeket is beszerezni, egy-egy illatosabb fajta — ilyen a levendula, citromfű, borsmenta vagy rozmaring — részben a szúnyogokat is távol tartja.

Bútorok

Amennyiben nagyobb erkéllyel rendelkezel, célszerű asztallal és székekkel is berendezni, egészen más érzés a szabad levegőn meginni a reggeli kávét, vagy megejteni az esti beszélgetést, de hely hiányában megoldhatod egy pléddel és párnákkal is.

Világítás

Egy hangulatos erkély elengedhetetlen kellékei a fényforrások is, akár égősorról, lámpásokról vagy néhány mécsesről legyen szó.

Burkolat

Ha a tökéletességre törekszel, és úgy gondolod, hogy felfrissítenéd a járólapot is, erre is van több lehetőség feltörés nélkül: vannak egymásba illeszthető kültéri fa panelek, amiket barkácsáruházakban lehet beszerezni, vagy ha nem idegenkedsz a műfűtől, abból is nagy választék kapható, de egy stílusos vászon szőnyeg is jó választás.

Textilek

Az esztétikai funkció mellett praktikus szerepet is töltenek be. Annak érdekében, hogy megkíméljük magunkat az ide-oda szaladgálástól, érdemes speciális kültéri textileket választani, amelyek vízlepergetőek vagy függönyök esetében akár UV- védő tulajdonsággal rendelkeznek.

Egy erkély önmagában hívogató tud lenni a mai rohanó hétköznapokban, de néhány kiegészítővel igazán otthonossá tudod alakítani.

Íme, néhány ötlet:

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ