Prime Wedding Expo – Ahol nem csak a nagy napot tervezheted meg, hanem a közös életet is-

Szerző: Juhász Zita •  Fotók: Prime Wedding Expo • 2020. május 19.

Megosztom:

Prime Wedding Expo

– Ahol nem csak a nagy napot tervezheted meg, hanem a közös életet is-

A karantén összezárta az embereket, és a bezártság érzete nehezíti meg a mindennapokat. Egyre több konfliktushelyzet alakulhat ki úgy a családokban, mint a párok között. Számtalan esemény, köztük esküvők maradtak el, lettek elnapolva a járványhelyzet miatt, mely csalódást és problémákat szült.
Szerencsére idén már részt vehettünk egy különleges wedding expón, amit Balog Zsolt fotós álmodott meg, és ami oly sok fiatal párnak jelentett inspirációt a nagy nap megtervezéséhez. Uszályos fehér ruhák, csillogó karikagyűrűk, emeletes torták és virágköltemények varázsolták el a látogatókat, hiszen az esküvőt jó előre meg kell tervezni. Ez mára embertpróbáló feladat lett. Vajon tényleg erről kell szólnia annak a bizonyos nagy napnak? Arról a varázslatról, amit borsos áron számtalan színben és formában meg tudunk vásárolni?
Szatmárnémetiben idén második alkalommal szerveztek meg egy esküvői kiállítást, a Prime Wedding Expot, melyet Balog Zsolt álmodott meg, aki nagy tapasztalattal rendelkezik az esküvői fotózás területén. Sokat látott szakemberként felismerte azt, hogy az esküvőket mily mértékben megkülönbözteti a szervezés tudatossága, és persze a pár karaktere. Ezért megszervezett egy különleges esküvői kiállítást, ahol hangsúlyt fektet a felkészítésre, a tudatosság növelésére, az innovativitásra, és leginkább a kapcsolatteremtésre, közösségformálásra.
A városközpontban elhelyezkedő impozáns épület, mely otthont ad a rendezvénynek, már önmagában is hangulatos helyszín, nem csupán egy, a trendeket követő installációkból álló terem az, ami lelkesít ott, hanem a klasszikus elegancia is, ami a modern divattal keveredve igazán ízléses egyveleget alkot.
A kiállítószigetek kínálata között végigsétálhatunk a nagy nap elengedhetetlen részletei mellett, melyeket változatosság és egyediség jellemez. Hogyan is lehet megtalálni mindenből a megfelelőt, melyek majd egy egésszé állnak össze?! Természetesen a maga nemében minden stand csodaszép elemekkel vonzza magához a párok tekintetét. De mit is fed az, hogy csodaszép, milyen trendek vannak jelen az esküvői iparban napjainkban?

Úgy tűnik, újra teret hódítanak a természetes anyagok, mint a fa, az üveg, a moha, a szárított virágok stb., melyekből akár gyűrűtartó, akár ültetőkártya, vagy pedig egész virágfalak készülhetnek el.

Meghívók terén örömmel tölt el, hogy megtalálhatóak az egyedi, kézzel festett darabok, melyek újrahasznosított papírra is készülhetnek, és egy letisztult, minimalista eleganciát sugároznak. Menyasszonyi ruha terén széles a választék, hiszen színekben, anyagokban és mintázatokban nincs hiány, de érezhetően kevés a letisztult vonalvezetésű hófehér ruha, mely a nő szépségét hivatott kiemelni, mintsem elterelni róla a figyelmet a részletek sokaságával.
Ami a lakodalom hangulatát illeti, ahhoz nem elég a dekorációra koncentrálni, bár fontosak a virágok is, de a zene és szórakozás elengedhetetlen.
Szatmáron és környékén a párok sok zenekar közül választhatnak, leginkább a zenei stílusok térnek el, melyek mindenkinél másak. Ma már sokan választanak az élőzenét játszó zenekar mellett egy DJ-t is, aki a fiatalabb korosztály kedvére téve szolgáltatja a zenét. Az alkohol fogyasztása is a hangulat befolyásoló eleme, hisz egy jó itallal a kézben máris kellemesebb az este, viszont ennek is megvan egy kulturált és tudatos formája. Például van olyan szolgáltató, aki többféle itallapot is készít a párok számára, hogy elegánsan lehessen italt fogyasztani az esküvőkön. Bizonyos vállalkozások csak koktélbárként szolgáltatnak, vagyis csak az italkínálat az ők feladatuk egy esküvőn.
A candy bar is kihagyhatatlan eleme manapság az esküvőknek, hiszen az édes pillanatok rengeteg színben és formában jelenhetnek meg egy asztalon, melyet a legtöbb cukrászda szolgáltat. A sokszínű, csillámos, szintetikus anyagokból készült elemek is jelen vannak a kínálatokban, mert sokak választása esik ezekre a darabokra még mindig, legyen az a fehér ruha vagy a dekoráció.

Minimalista esküvő az új divat

De előtérbe kerül a letisztult dekoráció, a rusztikus, vintage stílus. Háttérbe szorít minden felesleges luxust, az őszinte, bensőséges pillanatoké lehet a főszerep.

Számomra ez az az érzés, ami elfog, ha visszagondolok a Prime Wedding Expo pillanataira, hisz ne feledjük el, hogy miről is szól a nagy nap: két ember döntéséről, hogy életeiket összefonva alkotnak egy családot ezentúl, és ennek a fogadalomnak az örömünnepe ez. A megismerkedésük izgatott pillanatai, a várt találkozásaik egyre intimebb hangulata, a közös élményeik okozta kapocs és az egymás iránt érzett rajongásuk és szerelmük kell az legyen, ami meghatározza azt a napot, ahonnan közös életük a kezdetét veszi. Mindez érzések, érintések, pillantások és bensőséges légkör által megteremthető, mely tárgyak és ünnepi dekoráció képében ölt testet, melyeknek milyensége sokat elmond a párról.
Egy egyszerű, stílusos menyasszonyi ruha, mely visszafogottan elegáns, vagy egy csipkeköltemény, mely modern vonalvezetésű, is lehet tökéletes, ha az a menyasszony személyiségéhez, stílusához illeszkedik, láthatóan jól érzi magát benne és kényelmesen éli át benne élete nagy napját, hiszen kisugárzása mindent elárul. Ezt a ruhának már csak ki kell emelnie, és a dekorációnak körbe kell vennie.

A tanácsadás fontossága

Ma már nem csak arról kell szólnia egy esküvői kiállításnak, hogy névjegykártyákkal és brosúrákkal a kezedben összezavarodva szaladgáltok pároddal a kiállítók között, majd egy süti kóstolás és esetleges próbasmink alatt pihentek egy kicsit és átgondoljátok a látottakat, hanem szükség van olyanok tanácsára is, akik tapasztalattal rendelkeznek ebben a témában. A Prime Wedding Expo megálmodója és szervezői erre is gondoltak, hiszen két workshopon is részt vehettek az érdeklődők. Ezeken belül pedig a párkapcsolatok értéke, az érzelmek fontossága, és sok hasznos és professzionális tanács hangzott el a nagy nappal kapcsolatban. Mészáros Andrea pszichoterapeuta „Az esküvőtől a házasságig” című előadása és Dana Rusu esküvőszervező „A stresszmentes esküvő” című workshopja nemcsak nagyszámú hallgatóságot vonzott, hanem közösséget is teremtett és teret adott mindennemű kérdés és kétség megvitatásának.
Összességében tehát biztos vagyok benne, hogy kellő odafigyeléssel és őszinte elhatározással nem lehet elrontani semmit sem a nagy napon, hiszen nem a külsőségek teszik azzá ami, így mind egyedi és különleges a maga valójában.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.



Megosztom:

INSPIRÁLÓ