MosaiC Létrejött az Erdélyi Kreatív Egyesület

Szerző: Matusinka Beáta • Fotók: Kassay Costan Bernadett • 2022. március 24.

Megosztom:

MosaiC

Létrejött az Erdélyi Kreatív Egyesület

2022 első hónapjaiban megalakult egy új erdélyi kulturális, kreatív egyesület, melynek „MosaiC” lett a neve. 4 fiatal, kreatív személy az elmúlt évek saját és matusinka életmód magazinos tapasztalatai alapján úgy döntött, hogy összedobja legjobb tudását, képességeit és valóra vált egy újabb, de immár közös álmot. Mind a négyen másban vagyunk erősek, és így tökéletesen kiegészítjük egymást a közös alkotásban. Van olyan közöttünk, aki a sikerben hisz inkább, van, aki az álmait valósítja meg és vannak, akik a szeretetben. Van, akinek a fotózás és a dizájn a szakterülete, van, akinek a videózás, mások a szöveg és technika világában teljesednek ki. De közös bennünk, hogy hiszünk a hitelesség sikerében, az álmok erejében, az igazi szeretetben és a megfelelő irányú fejlődésben. Valamint Erdély sokszínűségének mozaikszerű egységében.
Már 2021 utolsó hónapjaiban heti rendszerességgel összeültünk, hogy meghatározzuk mindazokat a célokat és koncepciót, amiért az elmúlt évek közös munkája során úgy éreztük, hogy szükség van ezen egyesület létrejöttére. Amely immár közösen felvállalt célként, teljesen közösségi alapon tudja megközelíteni azokat az értékeket, amelyeket fontosnak tartunk. Mely által újjáéleszthetünk erdélyi közösségeket, tárgyi és szellemi kulturális örökséget mutathatunk be, hagyományos értékeket menthetünk meg, valamint a hitelesség szempontjából életképes innovatív és turisztikai kezdeményezéseket karolhatunk fel. „MosaiC” egyesületünk így azzal a céllal jött létre, hogy e koncepciót dinamikus, kreatív és a közösség számára hasznos ötleteken, projekteken keresztül valósítsa meg.
Két projektet találtunk ki az elkövetkező periódusra: Erdélyi Városi Mesék, valamint Erdély Ízei címmel.
Az első projekt célja egyedi értéket képviselő helyek, emberek bemutatása egy szokatlan szemszögből. Megmutatni a nagyvilág számára, hogy mennyire élhetőek az erdélyi városok, a régi különleges hagyaték mellett, milyen szépen beépülhetnek az új, innovatív, egyedi kezdeményezések. Meg szeretnénk keresni, hogy melyek azok a jól és kevésbé ismert, rejtett kincsek és helyek, amelyeket érdemes felfedezni, megismerni vagy éppen más perspektívából szemlélni. Mindegyik városnak van egy kreatív, különleges látásmóddal rendelkező túravezetője, akinek a szempontjai alapján könnyebben és élvezetesebben lehet majd elveszni egy kicsit a város zajában vagy éppen megnyugodni egy eldugott ponton. Sétálni, ízlelni, felfedezni, megismerni, megtapasztalni és átadni szeretnénk a bemutatott város hangulatát.
A városismertető projektünk mellett olyan hagyományos ételeket igyekszünk bemutatni, amelyeket már a mai fiatalok egyre kevésbé ismernek és ízlelnek. Vázolni szeretnénk ezeknek a hagyományos ételeknek a történetét, honnan erednek, kik és milyen formában készítették el, esetleg hogyan változtak az évek során. Nagyanyáink erdélyi ízvilágát mutatjuk be, a videókból pedig bárki elkészítheti e különleges ételt az otthona melegében.
Kövessétek projektjeinket az egyesület oldalán, a matusinka magazinban megjelenő írásokban, videóinkat pedig a mától Mosaic-ra átkeresztelt matusinka YouTube csatornánkon.
Amennyiben úgy látod, érzed, hogy szeretnél valamilyen formában kapcsolódni, támogatni minket, ötletekkel, meglátásokkal, céges profitadód felajánlásával, vagy éppen személyi jövedelemadód 3,5%-val, itt megteheted.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ