Virágok és gombák

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla • 2023. július 15.

Megosztom:

Virágok és gombák

A csodálatos napfény&eső- váltakozás folytán előbújtak mezeink ékei. Akkora harangvirágok bólogattak felém a minap az út szélén, hogy kétség sem férhetett hozzá, velem jönnek mindenképp. Valami szirénhangokat is kibocsájthattak, ugyanis egy adott pillanatban már oly magasan voltam a hegy oldalában, hogy majd rózsaszínnadrág- féken érkeztem vissza a kiindulási pontra. Minden jó, ha a vége jó alapon, színpompás csokorral gazdagodtam. Akár gombászni is elindulhatnék, ha lépéseim száma nem lenne korlátozott, a bóklászó medvéké pedig oly magas. Ez okból gombát ma is a hűtőpolcról szedtem.
Gombaféléket általában juhtúróval és szalonnával töltök, de ezek akkorára nőttek, hogy a világ össztúrója nem lett volna elég beléjük, vagy legalábbis az én tuljadonomban levő semmiképp. Így aztán gondoltam egy merészet, és minden gombafejbe beleültettem egy fasírtgolyót. Ezzel egyúttal az ültetési vágyaimat is kiélhettem, odakünn ugyanis kissé bajos lenne, a sorozatosan visszatérő torrenciális esőzések miatt. Pedig lenne mit, néhány cserepecske virág az üzletekből is haza szokott érkezni velem.
Szóval ma csak bent ültettem, éspedig fasírtot (bele a gombába). Mely tartalmazott darált húst (csirkecombot, mert nagyon illik a gombához), gombaszárat, zöldhagymát, csípős paprikát, fokhagymát, tojást, prézlit, sót, borsot.  Örömömre, sülés közben olyan csodálatos illatáradattal árasztotta el a konyhát, hogy ezentúl százszor is meggondolom, hogy szeretném-e forró olajban sütögetni őket!? Ezen eljárásnak amúgy sem vagyok túlságosan közeli barátja, maximum biccentős viszonnyal jellemezném kapcsolatunkat. Ugyanis rontja a levegőt, szaglok utána, arról nem is beszélve, hogy sütés közben ott kell álldogálni mellette. Üldögélni pedig lényegesen jobban szeretek ez utóbbi időkben. Tehát ezentúl forradalmasítom az eljárást: “világ proletárjai egyesüljetek” felkiáltással, a gomba meg a fasírt ezentúl egybesül.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ