Felnőtt Orvosi Rehabilitációs Központ a Boldog Scheffler János Központban

Szerző: Matusinka Beáta • Fotók: Boldog Scheffler János Központ • 2024. május 23.

Megosztom:

Felnőtt Orvosi Rehabilitációs Központ
a Boldog Scheffler János Központban

A modern kor kihívásaira, szükségleteire és igényeire reagálva a Boldog Scheffler János Központban egyre nagyobb hangsúly kerül az intézmény felkészült munkatársainak segítségével felnőtteknek szóló rehabilitációs szolgáltatásokra, fizioterápiás kezelésekre, egyéni és csoportos, vízben valamint szárazföldön történő gyógytornára, valamint mozgásszervi rehabilitációs szakorvosi vizsgálatokra.
A gyógytorna az egyik legősibb terápiás módszer, amelyet az elmúlt évtizedben kiemelt sikerrel használtak úgy a megelőzésben, mint a rehabilitációban. Fontos szerepe van a sportsérülések megelőzésében, a műtétre való felkészülésben, ugyanakkor sokszor elengedhetetlen a műtétek után, hogy az izületeket és az izomzatot megerősítsék. Legtöbbször mozgásszervi, belgyógyászati, de akár neurológiai, kardiovaszkuláris, endokrinológiai esetekre is kiváló megoldás lehet egy rehabilitációs szakorvos által előírt terápiás foglalkozás.
A klasszikus és a vízi gyógytorna mellett fizioterápiás szolgáltatásként lehetőség van a hidroterápiás kezelésre, a Schroth módszer alapján tridimenzionális gerinckezelésre, a tridimenzionális gerinc elongációs kezelésre, a különböző elektroterápiás kezelésekre, a lökéshullám kezelésre, továbbá a TECAR kezelésre, a lézerterápiára, a bioptronos kezelésre, az ultrahangos kezelésre, a krioterápiára, a mágnesterápiás kezelésre, emellett lehetőség van a vízalatti vízsugár kezelésre, a hidromasszázsra, a négyrekeszes galvánfürdőre, a tartásvizsgálatra, a podoszkópos talpvizsgálatra, az artromot általi térdizület mobilizációra és természetesen a gyógymasszázsra is. A gyógytornának ugyanakkor nagy szerepe lehet abban, hogy rávezesse a pácienseket a helyes testtartásra, hiszen sokaknál akik ülőmunkát végeznek, hamar kialakulhat a helytelen testtartás, a diákoknál pedig egyre gyakoribb probléma a hátgerincferdülés, így egy helyesen megtervezett és kivitelezett rendszeres terápiával nagyon sok probléma már időben megelőzhető.
A Boldog Scheffler János Központban minden héten egyszer 16 és 20 óra között Dr. Vașadi Ancuța Rodica, rehabilitációs szakorvos várja a pácienseket az intézményben, aki vizsgálatai alapján felírja a megfelelő fizioterápiás vagy egyéb kezelést. A felnőtt rehabilitációs szakrendelésekre a Boldog Scheffler János Központ recepcióján lehet jelentkezni személyesen a Ștefan cel Mare utca 9 szám alatt, vagy a 0361-408872, 0770-737471-es telefonszámokon, minden hétköznap 8 és 18 óra között. Bővebb információk a kezelésekről és az intézmény tevékenységeiről a megújult honlapon érhető el: www.bsjk.ro
Boldog Scheffler János Központról:
A Szatmári Irgalmas Nővérek Egyesületének égisze alatt működő Boldog Scheffler János Központ Szatmárnémetiben 12 éve nyújt segítséget gyermekek és felnőttek számára egyaránt. A több, mint másfél évszázados nővéri küldetést azóta civil szakemberek próbálják tovább vinni, munkájukkal a régióban élő gyermekek egészséges fejlődését és hatékony fejlesztését, valamint a felnőttek rehabilitációját segítve. Mivel indulásakor a központ tevékenysége a sajátos nevelési igényű gyermekek komplex ellátását tartotta fő feladatának, a legtöbben a Boldog Scheffler János Központot csupán egyik ágával, Gyermek Rehabilitációs- és Terápiás Központként azonosítják. Az elmúlt években azonban a Boldog Scheffler János Központ másik ágában, a Prevenciós- és Fejlesztő Központjában a prevenció, az egészség megőrzése és az egészséges fejlődés biztosítása, valamint harmadik ágaként a kimondottan felnőtteknek szóló fizioterápiás szolgáltatásokat nyújtó Felnőtt Orvosi Rehabilitációs- és Terápiás Központ is a megfelelő helyére került.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ