Öntött saláta

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla • 2024. május 11.

Megosztom:

Öntött saláta

Nem tudom, e tájakon hányan eszik a saláta levest túrós puliszkával, tény, hogy én elég kevesekről tudok, holott gyermekkoromban ez egy menünek számított nálunk. Igencsak kedvelhető ízkombináció a saláta és puliszka elegye, míg a savanykásan krémes leves az enyhén édeskés puliszkából kibuggyanó túróösvényeken szánkázik lefele torkunkon, feledhetetlen perceket szerez fogyasztójának. A szalonnapörc pedig a hab a tortán, korona az ízeken, stb., stb…. Változatosságra vágyván, a salátaleves helyett készíthetünk öntött salátát is.
Hozzávalók: 2 fej saláta, 1 zöldhagyma, 1 szál fokhagyma, 1 csokor kapor, só, 1 ek ecet/ cukor, 4 ek joghurt vagy tejfől, 3-4 szelet szalonna.

 

Elkészítése: felvágjuk a salátát, a hagymát, fokhagymát. Forralunk annyi vizet, amennyi ellepi a salátát, ősszekeverjük a sóval, ecettel, cukorral, majd ráöntjük a salátára. És íme, máris megtudtuk nevének eredetét! Egyet- kettőt lobbanhat, de ügyelve, hogy roppanós maradjon. Belekeverjük az apróra vágott kaprot (mely a képről annyira igazoltattan hiányozhatott, hogy a szakács kertjéből valamely ok folytán kipusztult, ő maga elfelejtett venni, a fotós meg amúgy sem eszi) és a joghurtot, rászórjuk a szalonnapörcöket, majd egy tányér túróspuliszka társaságában békésen befaljuk.

 

 

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ