Tejbegríz projekt

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla, •

2020. szeptember 19.

Megosztom:

Tejbegríz projekt

Emberek tömegeinek úti célja az egyedi szépségű Duna-delta, ahol a gyönyörködés mellett, a halfogás is cél.
Nekem, mindezek mellett, még sikerült annyi fertőző májgyulladást (hepatitis A, ezért sajnos, csodás 0-ás véremből már senkinek nem juttathatok!) okozó vírust is kifognom (a szörnyűséges szúnyograjokról nem is beszélve), hogy az önkéntes, tanévkezdő mezei munkálatok helyett, egy kórházi ágyon bújhattam könyvek halmait. Ne is mondja senki, hogy minden rosszban, nincs valami jó.
Meg fordítva. Ugyanis, amott a kórházban, annyi tejbepapit kaptam, hogy azóta nézni sem bírom őket. Kivétel képez a tejbegríz, mely mai napig, az utolsó mentsvár, késő estén, kenyérhiányban szenvedő, éhező családom számára. Azért is jó, mert ha marad belőle (mondhatni, túl sok grízszem zuttyant a forró tejbe), egyéb nyalánkságok is készülhetnek belőle, úgymint muffin, torta…

Muffin: a tejbegrízbe kerül tojás, vaj, sütőpor és csokoládé,
 majd szépen egybesülnek a sütőben.

Torta: A kókuszreszelékkel feljavított tejbegrízt egy alkalmatos formába kanalazva, csokimázzal fedve, megdermesztjük.
Vaníliakrémes: a tejbegrízünket 3 tojás felvert fehérjével kikavarjuk. A tojássárgákból, 2 ek liszt, 2 ek cukor, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor hozzájárulásával krémet főzünk, majd a grízre terítjük. Lehűtve, megyszemekkel díszítve, hízókúrárhoz igen alkalmatos nyalánkság kerekedik.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ