Szerencsepatkó

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla • 2023. október 28.

Megosztom:

Szerencsepatkó

1957 október 4.-én lőtték fel a szovjetek a Szputnyik-1  műholdat a világűrbe, miáltal e nap az űrkorszak kezdetének tekintendő. Mit mondjak, 67 év alatt túl  messzire nem jutottunk… Legalábbis én, még mindig a konyhában toporgok. Emitt, magvas gondolataim (no meg két kezem) szárnyán elrepült néhány krumpli főni, ugyanis ma halat sütök, és a sült hal, krumplisalátával az igazi.
Lazacpatkó készül, amolyan hátsó szándékkal, hátha szerencsét hoz a mai napra! Főleg annak, aki a tányérjában megtalálja, mert én sajnos nem leltem, hanem vettem. Az árakat szemlélve, mindig elgondolkodom, mily jó lenne egy lazacfarm a hátsó udvar végében, a baj csak az, hogy feszt elcsámobognának Grönland irányába. Készítettem egy kis fokhagymaszószt (muzsdéjt) is, melyet román testvéreinktől tanultunk el, a sok évszázados együttélés során, és hálásak is vagyunk érte (no meg a miccsért is)! A fokhagyma egyébként egy igen cseles, kétélű fegyver, fogyasztása roppant üdvös tevékenység egészségünk megőrzése szempontjából. De, hogy milyen illat van kora reggel egy bukaresti buszon, arról ugyan mesélhetnék, de nem teszem, mert csak az értheti, aki szívta is.
Szóval: 1 fej fokhagymát átpréselek, hozzáadok sót, majd az olajat először cseppenként, majd vékony sugárban adagolva hozzákeverem, mintha majonéz készítenék. Egy kevés joghurttal ízesítem. És medvehagymadarabkákkal díszítem.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ