Segítség

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2021. június 26.

Megosztom:

Segítség

Oly nagy divat lett manapság az önfeláldozás, hogy sokan még a védőoltást is – úgymond – embertársaik egészségének megőrzése érdekében kérik és kapják. Mindez roppant megható és dicséretre méltó lenne, ha életünk 2020 előtt is egymás megóvása, segítése, felkarolása jegyében telt volna. De, Te, aki a téli sapkát glóriára cserélted, adtál valaha egy tányér ételt egy éhezőnek, felöltöztettél egy rongyost, raktál tüzet egy kihűlt kályhába, megöleltél egy magára maradottat? Segítettél abban, hogy a környezeted élhető legyen? Ha emberbaráti szeretetből oltattad be magad, mégis miért vagy tele gyűlölettel, lenézéssel, ha egy másként gondolkodóval találkozol? Szemmel látható mellékhatásai máris megmutatkoznak ennek a bizonyos oltásnak: csőlátást okoz, egyeseket gyűlölködővé, kötekedővé tesz (az egyén frusztrációs toleranciája függvényében ez igencsak nagy méreteket ölthet). Enyhe zavart és feledékenységet is előidézhet, ugyanis kétlem, hogy egyházi vezetőink a teológián nem azt tanulták volna, hogy egyedüli reményünk a Jóisten! Mily jó lenne, szeretetben, békében élni! Hátbaszúrás helyett, ölelni egymást! Legalább, amíg lehet! Amíg szabad akaratunk van és embereknek nevezhetjük magunkat.
Így állunk (ülünk, sétálunk, dolgozunk) ezen a meleg, de legalább esőmentes délelőttön, miközben nem túl megnyugtató gondolatok kavarognak a fejünkben. Ezért fazék gyorsan elő, zöldség bele, hadd keveredjenek ők is egymás ízében. Minek nevezzelek?

(Petőfi után, szabadon) c. levesünk ma hagymát, zellert, paprikát, murkot, krumplit, zöldborsót és grízkockát tartalmaz.

p.s. Mindenkinek, aki beoltatta magát, egészségére váljék, de könyörgöm, se írásban, se szóban ne jelezze senki, hogy felvette vagy oltakozott!

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ