Poros

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2021. július 24.

Megosztom:

Poros

Port szívni (szervezetbe, nem gépbe!) már nem csak kisvárosunk utcáin lehet, jó adagot kaphatunk a nyakunkba (orrunkba, ruhánkra) a bevásárlóközpontok túlságosan önálló tűzvédelmi rendszerének jóvoltából is. Erdőbe nem mehetünk, mert ott a medve, a város útjain az időjárás függvényében a por/sár, ezek után már vásárolni sem megyünk, de hurrá, megmarad a pénzünk!
Jól vagy ez így nekünk 2021 (kétszer is írja pléhszámokkal a főtéri gruppban, ezért vagyok oly biztos az évszámban) nyarán, reklamálni nem szabad, akinek nem tetszik a poros gödör aljára szotyogtatott hidegaszfalt-folt, az vegye a sátorfáját, ne mind szájaljon és elégedetlenkedjen mindenen. Mielőtt elmegyek, azért valaki fejtse meg nekem azt a rejtélyt, hogy milyen elv szerint választják ki, hogy melyik gödörbe löttyintenek, és melyikbe nem?

Ecc, pecc, kimehecc?
Most pedig hálát adok a Fennvalónak, hogy zöld gyep, nyíló virágok között szívhatom a friss reggeli levegőt, azon elmélkedés közepette, hogy mit is együnk eme szép vasárnapon?

Falum szülöttje, egy magyarózdi tyúk kerülhet a fazékba, mely némi főzés és sülés baromfipróbáló viszontagságai után tányérunkon végezheti, az elmaradhatatlan krumpli-, rizskörettel. Zöldséget is együnk, ugyanis az igencsak egészséges (és mi még szeretjük is)!

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ