Paszulyfasírt

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2021. augusztus 14.

Megosztom:

Paszulyfasírt

Van egy olyan román főzős blog, aminek a neve Vidám szakácsnők. Jómagam is nagyon boldogan főzök, de még örömtelibb vagyok, ha egy használható ételötletet találok az oldalukon. Ami újfent megtörtént, amikor egy jó glutén- és húsmentes fasírtrecept után kutattam. Szóval, mindig előre, éljenek a vidám szakácsnők, a tele tálak és gyomrok!
Mai fasírtomhoz a tavalyi paszulyágyásom biztosított alapanyagot, az idei sajna már holtbiztos nem fog, pláne szemespaszulyt, ugyanis az idén még a tetvek is gyorsabbak voltak nálam, pofátlanul bezabálván a zsenge hüvelyecskéket. Kész szerencse, hogy venni is lehet, mindenféle méretben, színben és árfekvésben (melynél lényeges, hogy inkább nekem feküdjön, mint a boltnak).

Hozzávalók:

500 gr szemespaszuly,

100 gr rizs,

2 hagyma,

3–4 cikk fokhagyma,

1 murok,

1 petrezselyemgyökér,

csombor,

2 babérlevél,

1 kötés zöldpetrezselyem,

só, bors,

olaj a sütéshez,

liszt (rizsből).

Elkészítés: az este beáztatott paszulyt sóval, babérlevéllel megfőzzük. A murkot, petrezselymet, hagymát lereszelve a majdnem kész paszulyhoz adjuk. A rizst külön főzzük. Az összevalókat összetörjük, borssal, fokhagymával, zöldpetrezselyemmel, csomborral ízesítjük, majd bő olajban kisütjük. Könnyed lecsóval tálaljuk.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ