Párfé – a forró nyári napok legkedveltebb desszertje

Szerző: Juhász Zita • Fotók: Kassay Costan Bernadett • 2022. július 14.

Megosztom:

Párfé – a forró nyári napok legkedveltebb desszertje

Lényegében egy francia édességről van szó, melynek elkészítése eltér a fagylalt vagy a jégkrém készítésétől, nincs szükség különlegesebb konyhai eszközökre s alapanyagai is könnyen és gazdaságosan beszerezhetőek.
A francia gasztronómiában nem csak az édes, hűtött desszertre gondolnak a “parfait” szó hallattán hanem a hidegen készült előételekre is. Számunkra a meleg nyári napok tökéletes esti édessége lehet s amellett, hogy könnyű elkészíteni számos formában ízesíthető is. Csokoládé, kávé, vanília, gyümölcs vagy roppanós karamell darabkák mind mind a család ízlése szerint.
Egy nagyobb adag párféhoz szükséges 1 liter tejszín habnak verve, 6 tojás, ízlés szerinti cukor és a kívánt ízesítés. A tojásokat ketté választjuk és a tojás fehérjét kb. 200 g cukorral kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat is 100 g cukorral és homogenizáljuk a két habot, majd hozzá keverjük a tejszínhabhoz és ízesítjük. Gyümölcspürét, kávét, olvasztott csokoládét akár karamellt is adhatunk hozzá. Tegyük az elkészült masszát dobozokba majd 5-6 órára, legjobb esetben egy éjszakára a fagyasztóba.

Fogyasszuk felfrissülve és egészséggel.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS