Otthonoktatás2

Otthonoktatás

Szerző: Vásárhelyi Nóra • Fotók: Molnár Krisztina • 2020. május 6.

Megosztom:

Otthonoktatás

Milyen lecke van mára? Ó, ez nagyon könnyű. Nem is kell segítség, egyedül is megbirkózom vele. Majd megcsinálom picit később. Még van egy kis dolgom. Hogy milyen dolgom? Hááát… játszanom kell még egy kicsit. Mindjárt nekiállok a házinak.
Tényleg nincs sok, hamar megleszek vele. De előtte még muszáj ezt megnéznem. Nagyon izgalmas. Ezt a részt még nem láttam. Most derül ki, hogy ki lopta el az agyhullám-módosító generátort. Mindjárt vége van. Aztán megcsinálom azt a kis feladatot. Semmiség az egész. Nem, még nem kezdtem neki a leckének. Most találtam az írószerek között ezt a szuper csillogó filctollat és ki szeretném próbálni. Nagyon vagányul ír. Utána megírom a házim is.
Nagyon megéheztem.
Nincs egy kis csoki?
Rendes ebédet nem kérek.
Na mégis megéheztem.
Ebédelhetünk. Most annyira tele van a hasam, nem tudok gondolkodni.
Pihenek egy picit, jó? Aztán hamar nekikezdek azoknak a gyakorlatoknak.
Valami édesség nincs?
Egy pillanat és a leckét is leírom. Csak találjak meg valamit. Úgy emlékeztem, ebben a dobozban van az a kedvenc kövem, amit a tengerről hoztunk. Hogy mire kell? Hát csak látni akartam és a nyárra gondolni. Mielőtt leülök leckét írni. Jaj, dehogy kell segítened. Megoldom én egyedül. Te csak dolgozz nyugodtan. Most egy kicsit tornászni fogok, csak finoman ugrálok. Igen tudom, a szomszéd bácsi. Kimehetek görizni az erkélyre? Olyan szépen süt a nap.
Tudod a gyerekeknek nagyon fontos kint lenni a levegőn. A lecke? Hát az is meglesz mindjárt. Kicsit bekapcsolom a tévét, csak 5 percre. Ma van az a kedvenc sorozatom, amit nagymamánál szoktam nézni. Jó, ígérem, utána az a lecke is meglesz. Nem nagy ügy. Már vacsoraidő van? Látom, hogy már kezd sötétedni, de még rengeteg idő van lefekvésig. Pár perc és nekiugrom a házinak is. Előbb még írok két sort Evelinnek is. Most küldött valami jópofa filmecskét. Annától is megkérdem, hogy mitcsi. De aztán ki is kapcsolom a telefont. Még megkérdezem Evelintől, hogy ő már kész van-e a házijával? Most már ideje nekifognom. Megöntözöm előtte a virágokat. Már nagyon kókadoznak szegénykék. Megetetem a hörcsögöt is.
Erről jut eszembe, hogy nekem is kellene vacsoráznom. Majd vacsora után elkészítem a házit.
Megyek fogat mosni.
Már a pizsamámat is felvettem. Kezdek nagyon álmos lenni.
Anya, nekem van házim!
Nem tudok lefeküdni, amíg nincsen meg. Holnap újat küldenek és azzal kell foglalkoznom.
Jaj, de sok van és milyen nehéz. Nem is tudom egyedül megcsinálni.
Segítsen már valaki!!!

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ