Örmény tökleves (Ddmapur)

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2022. július 2.

Megosztom:

Örmény tökleves (Ddmapur)

Habár az idén a nagy hőségtől még egyszer sem ájultam el, úgy érzem, elérkezett a savanykás, könnyed levesek ideje. Fokozottan ajánlott átmulatott éjszakák után is, háborgó gyomrok lecsendesítésére.
Ezt a tapasztalat mondatja (mármint nem saját) velem, ugyanis volt egy nagyon kedves kollegám, aki fáradtság (t.i. alkoholos) után nagy mennyiségű savanyú uborka levét bírta elkortyolni. E tevékenység után mindig csodálatos módon feltámadt, miként a fiatal főnix az elődje hamvaiból. A lényeg pedig a savanykás ízvilágon volt! A tárkonyos levesek amúgy is nagy kedvenceim! Bevallom, minden jószándékom mellett évente meghalasztok egy tárkonytövet a kertemben, de vannak nálam ügyesebb személyek, ezért soha sem fogyok ki belőle. Alant pedig egy újabb örmény eledelt ízesítettünk vele.
Hozzávalók:50 dkg csontos hús (most épp sertés volt itthon), 1 tojás, só, bors, tárkony, 2 fej hagyma, 1 közepes tök, olaj.
Elkészítése: a húst ledarálom, összedolgozom a tojással, sóval, borssal, apróra vágott hagymával, tárkonnyal, és fél hüvelykujjnyi nagyságú gombócokat formálok belőle. A tököt kockára vágom. A hús csontjából erőlevest főzök, leszűröm, hozzáteszem a húsgombócokat, egy kis olajban dinsztelt hagymát, később a tökkockákat, a tárkonyt, és készre főzöm.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ