Oreo

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2021. október 30.

Megosztom:

Oreo

Napok óta azon gondolkodom, hogy az új világban, ahol a biztonság az utolsó szuszt szorítja ki épp a szabadságból, félelemmel körbekerített élőhelyük labilis védelméből egymásra acsargó emberek sokaságában botladozva, teljesen elveszettem receptjeim fő fűszerét, a humort. Pedig a vidám és elégedett ember, az tán egészséges ember is, akinek testében az interferonok gond nélkül öldösik a vírusokat, hogy a falósejtek éhen ne pusztuljanak. Mondják, hogy ez nem olyan vírus, hogy ez nem olyan oltás, hogy szégyelld magad, meg hogy mégse tedd, aztán pont ezekből a szavakból épült faló (a fából készült trójai, nem a sejt, amelyik vírushullát fal) fog a fejedbe kerülve megbetegíteni.
Azon tény pedig, hogy bizonyára megnőtt az öngyilkosok, szenvedélybetegek száma, mit sem számít, míg a koronavírus-tesztjük negatív, mert csak a pozitívok számának növekedése adhat aggodalomra okot. Mi történhetett, hogy a pozitív ennyire negatív színezetett kapott? Hogy lehet, hogy megfeledkeztünk arról, hogy az élet összes terültén a pozítív eredmények, tulajdonságok, számok, hősök a jók, szemben az egyetlen labori lelettel? Miért hallunk mégis csak arról? Honnan ez a nagy törődés, és félelem, mikor (ha jól magunkba nézünk) két éve gondolataink szélét sem súrolta egy város kórházba utaltainak, elhunytainak száma. Ha nem tudjuk, hogy akkor mennyi volt, akkor most mihez hasonlítjuk azt, amit naponta elénk tárnak? Miért lesz orvosilag fontosabb a reumatoid artritszes Kati néni, ha koronavírust találnak a szervezetében? Kérdés van ezer, de ha csak ezen gondolkodunk, garantált belépést nyerhetünk egy kényelmes gumiszobába (persze, ha még létezik olyan, hogy pszihiátria).
Nos, én ezentúl is próbálok pozitív maradni, az élet szépségének, ugyanakkor múlandóságának elismerésében, a test egészséges táplálásának mindennapos eleget tevésében, és mily csodálatos, ezen pozitivitás miatt senkinek sem kell aggódnia! Oreo-tortát sütök, de nem eszem, csak módjával, hogy a cukor, a csokoládé meg liszt e művelettel arányosan telepedhessen deréktájékomra. Mert, ugye, élni kell, de ha lemondunk minden jóról, akkor minek?

És, ha már Oreo-torta, akkor készítsük a legfinomabbat! 

Alapja legyen brownie (tésztájában csokoládé, kakaó, cukor, liszt, vaj, tojás), krémje pedig tejszín, mascarpone, görög joghurt elegye, melyben a nem túl apróra tört Oreokeksz-darabkák rejtőzködhetnek. A tejére csurgathatunk olvadt csokoládét, szórhatunk is rá csokit, de a cifra mintás Oreo-kekszek díszítő jelenlétét semmiképp ne hagyjuk el! A képen feltűnő darab kisfiúsan csillagközi egyed, ha egyáltalán ilyesfajta megkülönböztetéssel is lehet még élni.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ