Online2

Online

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2020. május 2.

Megosztom:

Online

Szeles, didergetős vasárnapon mi mást tehet az ember -miután egy online istentiszteleten lelkileg majdnem kellően feltöltekezett-, mint hogy odaáll a jó meleg sütő mellé, és gyors, de finom falatok gyártásába kezd.
Cikkekre vágott, olajjal, sóval és borssal kevert krumpli, batáta, gomba, hagyma, fokhagyma sül a legnagyobb tepsiben, tetején az előző nap bepácolt csirkeszárnyak pirulnak, mindeközben egy lábosban piroskáposzta, alma, só, bors, darált köménymag elegye párolódik.
Online

Imígy készül a számomra legkedvesebb fogások egyike, melynek alkotóelemei a sült hús (szárnyas, sertés, marha) & krumpli (sülve, főve, reszelve) & párolt piroskáposzta.

Tele gyomorral az ember mindjárt jobb hangulatba kerül, és az alábbi felhívás hatására:
„A Magyar Szülők Szövetsége azon céllal hozta létre a SZERETETVONAL — Digitális oktatás nevű csoportot, hogy ezen nehéz időszakban a romániai magyar közoktatásban tanuló diákoknak lehetősége legyen részt venni a digitális, online oktatásban. Sokan küzdenek megfelelő eszközök hiányával, ugyanakkor sok felajánlás érkezett olyan magán- és jogi személyektől, akik digitális eszközökkel segítenék a diákokat. Ezen igénylések és felajánlások összesítésére és az átadások lebonyolítására hoztuk létre ezt a munkacsoportot. Várunk minden vállalkozó szellemű és cselekvésre kész személyt, vegyen részt ebben a munkában, hogy ezáltal az akciósorozatot még hatékonyabban tudjuk lebonyolítani!” — gyors házkutatásba kezdhet (lásd. régi laptopok és töltőik egymásra találtatása okán), vagy agytekervényeit gyorsabb fokozatra állítva, elgondolkodhat, hogy miben is lehet e nemes ügy segítségére. Ugyanis megmondta már Károlyi Gáspár is: „Nem kevésbé szükséges mások érdekeit szolgálni, mint a sajátunkat.”

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ