Óévzáró

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2020. január 05.

Megosztom:

Óévzáró

Csodálatos nyelvünk helyesírása folytán írhatnám úgy is, hogy: ó, évzáró! Egyúttal meg sopánkodhatnék, hogy már megint eltelt egy év. Ezzel ellentétben csak annyit állapítanék meg, hogy tényleg egy új éven átívelő hosszú út első napjait tapossuk, mely, remélem, semmiben sem lesz rosszabb, mint a tavalyi.
Kevés gödröt, hepehupát, örömteli csúcsra érést, és belenyugvást a lefelé vezető részeken! Jó dolog, ha az ember kedvenc foglalatossága miatt az éhezés ismeretlen fogalom számára, sőt, a környezetében élőknek sem kell megtapasztalniuk. Mivel a jóllakott ember mindig boldogabb, mint az éhes, finom falatokat, tele gyomrokat kívánok mindnyájunknak!
Az ünnepi asztalon, többek között, az e tájon honos, elmaradhatatlan krumpli is szerepel, nem épp székely népi viseleteben, ugyanis Hasselback köntöst kapott, melyet egy svéd szakács talált fel. Eszünk mi persze sok sült krumplit, káposztalével, de a különbség itt most abban a kis raffinált ötletben rejlik, hogy a krumplikat sütés előtt beirdalják, és a szeletek közé fűszeres olajat (fokhagyma, bors, só, köménymag, szerecsendió, chili, rozmaring, petrezselyem) ecsetelnek.

Aztán burgonyánk, szeleteit sülés közben legyezőszerűen széttárva, egy igazán mutatós köretté változik.

Elmaradhatatlan rántott hús háttereként, köreteként, mindnyájunk nagy örömére szolgált!

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ