Nőiség

Szerző: Juhász Zita •  Fotók: Freepik • 2022. január 12.

Megosztom:

Nőiség

Az elmúlt periódusban több kapcsolódásban, barátságban volt részem. Kicsit jobban odafigyeltem arra, kivel, hogyan érzem magam, mit közvetít felém és mivel maradok a beszélgetés végén. Több alkalommal is feljött a nő, a női lét mint téma. Talán az ünnepi készülődés főszereplőjeként került újra a nő a reflektorfénybe és vissza a tűzhely mellé.
Minden férfi másképp vélekedett a nőről, az ideális társról. Ez természetes is, de néhány személy, két férfi gondolatai kapcsán eszembe jutott egy cikk, amit két évvel ezelőtt írtam. A női lét csodája volt a címe. Beleolvastam s már akkor eszembe jutott, hogy milyen lenne újragondolni, újraírni. Nem olvastam el teljességében, nem szerettem volna lemásolni fiatalabb önmagam gondolatait.
Nos, az örök téma, a nő, nőiesség, női létforma. Sokszor teszem fel a kérdést, hogy teheti ezt meg azt egy nő? Nem gondol másokra?! De talán én nem gondoltam arra, hogy skatulyázok. Most akkor egyenjogúság vagy női privilégiumok? Miért ne tehetné egy nő is azt, amit és ahogyan szeretne. Nyersen, határozottan vagy elérzékenyülve, bájosan. Vajon a külső vagy a belső teszi a nőt nővé, nőiessé. Véleményem szerint mindkettő.
Ennek a harmóniája, a tökéletes keveredése, ahogyan a vasakarat, az erő, a kitartás és teremteni tudás párosulhat egy gyöngéd, kecses alakkal és akár egy érzékeny, törékeny lélek egy sportos, erős női testtel.
Kicsit sem szerencsés csak ilyennek vagy csak olyannak lenni. Sem a nőnek, sem a férfinak. De valahogy annyira varázslatosan árnyalt tud lenni egy nő. Egyszerre tud irtózni egy férfitól és vágyni rá, egyszerre tudja utálni és gondoskodni róla, és képes önmagát teljesen feladva beleszeretni. Valahogy mindig visszajutunk a nő férfi viszonylatban való meghatározásához. A férfi melletti szerepéhez.
Egy általam nagyra becsült személy úgy fogalmazott, hogy hogyan is lehetne egyik valamilyen a másik nélkül, hisz egyik teszi a másikat azzá ami, persze elengedhetetlen az, hogy önmagukban is karaktereseknek és önálló, független személyeknek tekintsük őket. Milyen igaza volt neki (is). Hiszen amellett, hogy önmagunknak akarunk megfelelni és kell is, emellett szomjazunk egy-egy elismerő pillantást a megjelenésre, egy gyors bókot, mely lendületet ad, egy dicsérő szót a gondosan készített ételre, melybe belefő a vágy is, hogy örömet okozz vele. Valahogyan meghatározzuk egymást, építjük, kiegyensúlyozzuk. Néha felszítjuk egymásban a tűzet, lángra lobbantjuk a szikrát és fel is perzseljük egymást, kioltva mindent egymásban. Néha csak csendesen pislákol a tűz, alig ég, de egyik a másikat erősítve nem hagyja kiveszni a varázst a kapcsolatból. Kell egyik energia a másiknak, kell a lelke, kell a teste. Lehet ezerrel pörögni és lemondani is akár önmagunkról párkapcsolatban vagy egyedül is, nem a személy kisugárzása, érettsége vagy személyisége múlik ezen, de valahogyan ahogy a Nap és a Föld, mindig ott keringünk egymás körül, különleges egymást teljesen nélkülözni nem tudó kapcsolatokban.
Barátságok, kalandok, szerelmek, minden fontosabb életszakaszt meghatároz valami és valaki és néha ízek, illatok és hangulatok által is feldereng egy emlékfoszlány róla. A nőről vagy a férfiról, aki mellett valaki más voltál, másképp játszottad az élet nevű játékot. Van, aki mellett a szexi harisnya-szoknya kombinációban érzi magát nőnek a nő, van akivel a bokazoknis-farmeres öltözetben lehet a legerotikusabban megélni a pillanatot s bár ragaszkodunk a legkényelmesebb laza mamapulcsihoz odahaza, mégsem hagyjuk figyelmen kívül a szeretett férfi vágyait. Figyelembe vesszük mindennapi döntéseink kapcsán egymást.
A ruhaválasztás, a heti ételtervezés s a viselkedésünk kapcsán is. Néha-néha olyannyira figyelembe vesszük a nekik való megfelelést, hogy el is felejtjük, hogy úgy is tudunk nők s nőiesek lenni, ha magunkra figyelünk s letesszük a megfelelési vágy terheit, ha hagyjuk, hogy abba szeressen bele, aki nem megkötések között él, nem lehet beskatulyázni. Szeressen bele abba, aki nem ilyen vagy amolyan, hanem aki változik, aki vad és gyöngéd, slamposan is szexi, és porszívózás közben is nő. Aki anya és feleség, háztartásbeli vagy alkalmazott, aki önmaga, és önmagát adja a férfi mellett is, vele kiegészül, vele és mellette jobban ragyog.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ