Mióta-engem-is-valaki-anyának-szólít2

Mióta engem is valaki “anyának” szólít

Szerző: Iociac Kerekes Tünde •  Fotók: Unsplash • 2020. május 4.

Megosztom:

Mióta engem is valaki “anyának” szólít

A friss orgona illat, minden évben hírnöke számomra egy olyan ünnep-csokornak, mely teljesen kiemelkedik az év többi ünnepe közül: a születést, színeket, gondoskodást, megújulást, nőiességet, kiteljesedést ünnepeljük, az anyákat, kik mindezt hordozzák magukban.
Az idei anyák napja különösen izgalmas számomra, hiszen május 3-án születtem, így ez az ünnep egyszerre az enyém, édesanyámé, nagymamámé és minden édesanyáé, kiket egy láthatatlan kötelék köt össze, mindenütt a világon. Ahogy édesanyává válsz egy teljesen új dimenzió nyílik meg körülötted és benned, új szövetségre lépsz a te édesanyáddal, mert megnyilnak benned, olyan érzések, melyeket addig csak ő tapasztalhatott meg irányodban, de most te éled át, azzal a kis lénnyel, aki téged szólít lénye teljes őszinteségével “anyának”.
Átérzed örömét, gondoskodását, már-már néha idegesítő féltését, néha gyengeségét, türelmetlenségét, fáradtságát, kitartását, mindez egy egyre kevésbé kritikus, egyre elfogadóbb, szeretetteljesebb “gyermekké” tesz, növelve bennem a hála érzését, mely formálja a világhoz való viszonyomat, csiszolja életszemléletemet.
Mióta-engem-is-valaki-anyának-szólít
Felerősödnek bennem erősségeim, elfogadóbb, belátóbb leszek magam és mások gyengeségeivel, erősödik bennem a hála, hogy valakit én is anyának szólíthatok, és valaki engem ugyanígy szólít. Bárcsak minden édesanya gyermeke szemén keresztül nézhetné magát a tükörben, talán ez volna a legszebb ajándék, amit kapthatna minden nő, édesanya ezen a napon.
Anya! Mi az első három szó, ami eszedbe jut? Végy lapot, telefont, írd le és add át bármilyen formában annak, aki eszedbe jut erről, szebb lesz bármilyen csokornál.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS