Medvehagyma

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2021. május 1.

Megosztom:

Medvehagyma

Idei tavaszunk medve- és hagymaáldásban igencsak bővelkedik. Medvét látni nem kell már leshez kibumlizni az erdőbe, bejön ő maga bennünket meglátogatni lakóhelyeinkre, melyért rá haragudni az emberi dőreség netovábbja lenne, csakis egyesek mohóságát okolhatjuk. A medvehagyma konyhánkba érkeztét már nagyobb lelkesedéssel fogadjuk, üde, zöld színét a szemünk is hálásan issza a szürke hetek monotonitása után. Frissen vágott fű illatára vágyunk, a kazán füstje és kátrányszaga helyett madárdalra és pitypangsárgára, de sejtelmem egyre erősebb, ki elhozná, ő maga is az emberi mohóság, kapzsiság és lelketlenség zárkájában szenved. Apró örömeinket ezért még nagyobb becsben tartjuk, boldogan figyeljük a rebarbara földből előbukkanó zöldes-vöröses levélcsomóit, a rügyező gyümölcsfák ágait, a verebek egyre hangosabb társalgását, mindezt pirosba, sárgába, lilába öltözve, vörösbort kortyolva.
Tányérjainkon, az íz mellett, a szín is nyerjen fontosságot! Jó társítás a medvehagymához a spenót, melyen fehér- melegsárga tükörtojások kedveznek a szemnek és a gyomornak (habár, az összhatást, egy ropogósra sült cérnakolbász sem rontja el).

Fejessalátának is jó pajtása, egy húsgombócos salátalevest medvehagyma- kapor támogatással teljesen új ízszintekre lehet emelni.

Míg kapható, fogyasszunk minél többet a természet e csodás alkotásából! Arra mindenképp ügyeljünk, hogy tányérunkba medvehagyma helyett nehogy a hasonmás gyöngyviráglevél kerüljön!

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS