Limonádé

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla, •

2020. augusztus 8.

Megosztom:

Limonádé

Míg a német szülők Berlinben a gyerekek jogaiért tüntetnek, nálunk csak az iskolakezdés körüli jobbnál jobb variációk felvázolása folyik. Az amúgy sem magas szinten funkcionáló tanügyi rendszerünk, melynek fő célja a nagy mennyiségű tudás fejbetöltése (melynek nagy része azonmód a fülön távozik is), elérte a gödör alját az utóbbi hónapok online „oktatásával”.
Míg vezetőink az idősebb generációért aggódnak (élniük kell, mindenáron, ám a hogyan, most sem fontos), legkisebbjeink áldozatokká válnak. Maszkot adnának rájuk, ne látszódjon, hogy boldogok-e vagy netán szomorúak, ne ölelkezzenek, ne játsszanak, ne mozogjanak, leginkább üljenek a szobájukban, az ágy és az íróasztal között lavírozva (már, ha van sajátjuk).
Lám, néhány szülő jónak látta a nagyvilág tudtára adni azt, ami egyébként nyilvánvaló (kellene legyen), a gyermekeink jóléte a sajátunknál sokkal fontosabb, amikor apákká és anyákká váltunk, lemondunk arról, hogy a fontossági sorrend első helyén szerepeljünk. Tán jó lenne ezt nem elfelejtenünk! Most pedig, háborgó gondolataim lehűtésére, készítek egy jó limonádét.

Hozzávalók: 1 csésze cukor, 1 csésze víz (a sziruphoz) – 6 citrom leve, 3 csésze víz.

Elkészítés: A cukrot, egy citrom héját és a vizet főzzük fel, sziruppá. Csavarjuk ki a citromokat, és keverjük el a vízzel. Adjuk hozzá a kihűlt szirupot, majd hűtsük le a hűtőszekrényben.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS