Krumplis okra indiai módra

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2021. október 23.

Megosztom:

Krumplis okra indiai módra

-indulatkezelés táplálkozással-

Szeretek ismeretlen zöldségeket, gyümölcsöket nézegetni, kóstolgatni (mondjuk, ehhez meg kell venni és hazavinni). A minap is szokásos köreimet róttam a fagyba zárt zöldségek polcainál, amikor egy számomra idegen név úszott be látóterembe. Nosza, telefon, másik szemüveg elő (egy bizonyos kor után az ember nem csak egy pénztárcával és szatyorral battyog be a boltba, szükségeltetik telefon, lista, olvasószemüveg is), keresőbe bepötyögi, hogy mi is az az okra?! Igaz, hogy: „van egy korosztály, amely egyáltalán nem tanulta az online médiahasználatot, az a korosztály pedig, aki tanulta ezt, még nagyon fiatal. A többiek elkezdtek facebookozni, navigálni az interneten, anélkül, hogy valaha valaki elmagyarázta volna nekik…
Nem hibáztatható senki azért, hogy nincs olyan típusú tájékozottsága, műveltsége, ami segítene ebben, az egészségértés, valamint az iskolázottság, a műveltség alacsony szintje miatt” – mondja Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság vezetője, de jelentem alásan, sikeresen rátaláltam az internet sötét bugyraiban a fent említett növényre, és még az elém táruló szöveget is értelmezni bírtam. Okra be a kosárba, otthon további keresés folyamatban, új ízekre lelés érdekében. Így készült a krumplis okra indiai módra, melyet akár vegetáriánus főételként is tálalhatunk.

Hozzávalók: 1 hagyma, 4 fokhagymagerezd, 1 gyömbérdarab (5 cm-es), 2 evőkanál napraforgóolaj, 1 csilipaprika, 1 kiskanál fekete mustármag, 2 kiskanál őrölt koriander, 1 kiskanál őrölt kömény, 1 kiskanál kurkuma, 4,5 dl zöldségalaplé, 1 konzerv darabolt paradicsom, 22 dkg friss okra, 45 dkg meghámozott és nagyobb darabokra vágott burgonya, 1 piros paprika, 4 evőkanál mazsola, 3 evőkanál felaprított, friss korianderzöld; egy kevés a díszítéshez, bors ízlés szerint.

Amúgy micsoda önbizalom kell ahhoz, hogy egy egész megye lakosságát ilyen lenézéssel kezelje valaki! Mellesleg, hogy a megfelelő pozicíóban van-e, mélységesen kételkedem, már csak azért sem, mert még semmit nem adtak el(be) nekem azon érv alapján, hogy buta vagyok?!

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ