Japán Yakisoba

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla • 2022. december 17.

Megosztom:

Japán Yakisoba

Ilyen szürke, csapadékos, sötét napok igencsak alakalmasak forró, csípős ételek fogyasztására, ugyanis a szánkba kanalazott étel okozta sokk képes kibillenteni az apátiából. Az pedig nagyban hozzájárulhat egy egészséges test fenntartásához! A szem -és ezáltal a test- elégedettségéhez szükségünk van színekre, ezek az ételek pedig bőven tartalmaznak majd mindet a színskálából.
A klasszikus keleti tésztás ételek hússal és szezonális zöldségekkel készülnek, a fő íz és a meglepetés pedig a szószban rejtőzködik. Nyomatékosan ajánlott a wok használata, hogy az alapanyok tényleg piruljanak, ne egymásba kapaszkodna főjjenek, és ha időnk engedi, egyenként, külön pirítsuk őket, a végeredmény így lesz igazán feledhetetlen ízlelőbimbóink számára.
Hozzávalók: ½ vöröshagyma, 1 sárgarépa, 3-4 db gomba, 2 szál újhagyma, 4 nagyobb káposztalevél, 300 g szalonna, 2 evőkanál olaj, 400-500 g somen (ramen, noodles…) tészta, 4-6 evőkanál Yakisoba szósz.
Yakisoba szósz: 2 teáskanál cukor, 2 teáskanál világos szójaszósz, 2 teáskanál osztrigaszósz, 4 teáskanál Worcestershire szósz
Elkészítése: megkeverjók a szószt. Megfőzzük a soment, lepirítjuk a zöldségeket, végül óvatosan összekeverjük őket a szósszal. Tetejére apróra szelt újhagymát szórunk.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ