Felvágottak

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla • 2023. február 25.

Megosztom:

Felvágottak

E szép új világ, mely ugyan az 1930-as évek elején még disztópiának, és utópiának számított, számunkra már csak a mindennapjainkat jelenti. Ám még nem az az elképzelt, tökéletesen szervezett és tervezett társadalom (melytől a Jóisten őrizzen), még minduntalan felfedezések tömkelegével küzdünk. Melyek persze nem mindig az emberiség előrehaladtát szolgálják. Ezért aztán szelektálunk, és vagy elhisszük, amit mondnak nekünk, vagy sem.
Mindenesetre, egészségünk megőrzése érdekében máris ajánlhatok egy igen finom, az E-mentes övezetből frissen érkezett szalámit. Diszóvágás elengedhetetlen mellékterméke! De mivel böjt van, ugyebár, és disznók sem gumilabdáznak a hátsó udvarunkon, az összkomfortos pajtájukban, nos, eme körülmények összejátszása folytán készült inkább keksz-szalámi. Ami egyik kedvenc sütést nem igénylő süteményem, melyből soha nem lehet túl sokat készíteni, meg túl sokat enni (mert túl sokan esszük).
Termékünk egyértelműen tartalmaz összetört kekszet (60 dekát). Az összefőzött 2 deci tejet, 20 deka vajat és cukrot, 5 deka kakaót és 20 deka csokoládét összekeverjük a keksszel, 10 deka dióval (elhagyható). Kis rum barátságosabbá teszi, mint mindnyájunkat, kik alkoholt fogyasztunk, természetesen ajánlottan mértékkel! Tortaformába simítjuk, ottan demedezik pont addig, amíg annyira lehűl, hogy alakját megtartva érkezhessen ki a tányérokra.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ