Falatkák 3

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2020. január 30.

Megosztom:

Falatkák 3

A globális felmelegedés hatásait nemigen érezzük így január tájékán, ugyanis roppant sok mínusz fok tódult ide, és úgy néz ki, jól is érzik magukat e tájékon, nem áll szándékukban továbbállni. A hideg, ködös idő nyomasztóan tud hatni az emberi lélekre, de óriási szerencsénkre, valamely kémiai folyamat során (talán hideg+csapadék+levegő mozgása) csodálatos zúzmararuhába (néhol egyenesen páncélba) öltözött a táj, mely a napok teltével egyre vastagabb és látványosabb lett.
Határozatlan, döntésképtelen állapotban sétálgattam (mert az nagyon egészséges!) a mesés utcákon, azon tépelődve, hogy szeretnék napsütést látni, avagy sem?! A Nap végül döntött helyettem is, sugarai percek alatt elporlasztották a hosszú napok alatt épült csodát. Túlságosan bánatos azért mégsem vagyok, míg a teraszon ülve vakító napsugarak simogatják arcom, kesergésre semmi ok.
Nyers murkot, uborkát, karalábét majszolok (mert ez is nagyon egészséges!), elméletben meg egy finom friss salátát alkotok káposztából, paradicsomból, hagymából, tonhalból, főtt tojásból és csicseriborsóból. Esetleg főtt paszulyból, kukoricából, hagymából, sonkakockákból és savanyú káposztából.

Öntetként igen nagy gyakorisággal ezersziget kerül reájuk. Elméletben és gyakorlatban is.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.



Megosztom:

INSPIRÁLÓ