Erősítők

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla, •

2020. augusztus 15.

Megosztom:

Erősítők

Azt, hogy a bőrön és nyálkahártyán élő mikroorganizmusok megbetegítik-e az embert, az az immunrendszer határozza meg, mely szervek, sejtek és fehérjék interaktív hálózata. Mi, emberek egyértelműen az interaktív hálózatnak drukkolunk, sőt segíthetünk is neki csatát nyerni: növényeket, ásványi anyagokat fogyaszthatunk antimikrobiális és immunerősítő tulajdonságaik miatt, a fertőzések megelőzésére és leküzdésére.
A bodza bogyóit és virágait évezredek óta használják gyógyszerként, maga Hippokratész, az orvoslás atyja is tudta, hogy a növény kulcsfontosságú az immunrendszer megerősítéséhez. A bodza jó megfázás, influenza, allergia és gyulladások ellen, sőt, tanulmányok igazolják, hogy a betegség megjelenése utáni első 48 órában használva, a bodzakivonat csökkentette az influenza időtartamát, és a tünetek négy nappal korábban enyhültek.
Az ajurvédikus orvoslás a gyömbér immunerősítő képességét már az igen régi időkben is ismerte, tapasztalván, hogy a gyömbér gyökere és illóolaja a betegségek széles körében alkalmazható orvosságként immuntámogató és a gyulladáscsökkentő hatása miatt, antimikrobiális ereje a fertőző betegségek kezelésében hasznos. Míg vezetőink folyamatosan maszkviselésre és távolságtartásra figyelmeztetnek, valahogy elfeledkeznek annak tudatosításáról, hogy az egészséges életmód, étkezés is mennyire fontos lehet egy betegség elkerülése vagy leküzdése során! Köztudott, hogy a folyamatos stresszben, félelemben élők sokkal hamarabb megbetegednek, de e tény felett is elsikkadva, inkább ágyat vetünk az idegrendszeri és autoimmun betegségek áldozatainak.

Ezért most gyorsan főzök egy jó édeskrumpli krémlevest (gyömbérrel, kurkumával és borral),

termoszba öntöm, biciklire pattanok, és az erdő alatti mohán, madárdal és csermelycsobogás kíséretében kortyolgatva, belső diskurzus folytán, immunrendszeremet kitartó támogatásomról biztosítom.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ