Egyetemi menü

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2019. november 20.

Megosztom:

Egyetemi menü

Miként a kisded, aki az anyatejes táplálás után szilárd táplálék fogyasztására tér át, az egyetemista gyermek is az eléje tálalt otthoni ebédről saját készítésűre fanyalodik.
Egy sütést-főzést kedvelő anyát meg mi teheti boldogabbá, mint hogy kettes számú fiúgyermeke is fakanalat ragadván, az általa elkészített táplálékot fogyasztásra alkalmasnak ítéli?! Sőt, már együtt szörnyülködhetnek azon tény fölött, hogy öt fej fokhagyma Váradon is nyolc lejbe kerül!  Álljék itt hát neki – meg összes érdeklődő társának – egy kezdőknek szánt javaslat.
Sült csirkeszárny, krumplival:
Nem nehéz elkészíteni, főleg azért, mert sütheted sütőtasakban. Ezt persze meg kell venned – a fóliák, alufóliák, sütőpapírok környékén keresgéld –, de egy tasakban 5 darab van, tehát 5 alkalomra elég (már, ha elég jó vagyok matematikából). A csirkeszárnyakat be lehet pácolni, egy nappal a sütés előtt, akkor finomabb lesz

Összekevered az olajat, fokhagymát, chilit (kapható szárított, darált formában), ketchupot, sót, borsot, és rákenegeted a szárnyakra.

Másnap az egészet áttöltöd a sütőtasakba, hámozol néhány krumplit, közéje teszed, a zacskót lezárod, és addig sütöd, és olyan hőfokon, ahogy a tasakon az fel van tüntetve. El sem lehet rontani!

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS