Egy kenyér, két tál étel

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2020. február 15.

Megosztom:

Egy kenyér, két tál étel

Ha a medvék ma jöttek volna ki a barlangból, azon öt perc alatt, míg sütött a nap, megláthatták volna az árnyékukat. De mivel egész télen itt kószáltak, kissé zavarban vagyok a tél hosszúságát tekintetve (a felvágott fa meg közben vészesen fogy)!?
Míg a környéken az indulatok elszabadultak, és magasra csaptak, a hőmérő higanyszála még mindig igencsak lefelé halad. Majd mindenki meg- és elmondja, le- és megszólja, felszólítja, szítja és csillapítja, az igazság meg szokás szerint odaát van. A felindultság levezetésére tán dagasszunk otthon kenyeret, Petőfi ugyanis már 170 éve megállapította, hogy: „Itthon sokkal jobb ízű énnékem a fekete, mint máshol a fehér!” A távolban levő egyetemistáinknak meg gyorspostailag egy alapfokon elkészíthető eledel:

Veszel kicsontolt csirkecombot, hagymát, paprikát, murkot, makarónit, rizst.

Kockára vágod a zöldségeket (2 nagy fej hagyma, 2 paprika, 4 murok), olajba szórod, melléje dobsz 4 csíkokra vágott csirkecombot. Közben megfőzöl egyharmad tasak makarónit, spagettit, csigatésztát (azt amelyik számodra a szimpatikusabb), leszűröd és összekevered a csirkés keverék felével. Tetejére sajtot is reszelhetsz. A maradék hús mellé főzhetsz két jó marék rizst, ha elkészült, összekeverheted őket, és máris elkészült a rizses húsod.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS