Brownie -Egyesült Államok-

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2021. február 13.

Megosztom:

Brownie

-Egyesült Államok-

Míg idehaza, tévedések vígjátékaként, rendszerek fagynak le, és oltóanyagok olvadnak ki, lélekben a világ másik felére utazhatunk (testileg egyhamar úgysem fogunk). Külföldi utazásaink második állomása az Egyesült Államok, azon belül is Chicago (habár a rokonok inkább a melegebb Texast választották lakóhelyül  ), Capone és a szelek városa. Imitt, egy hideg téli napon, midőn a derékig érő hó a házakba szorította a lakosokat, egyikük édességre vágyván, az üres lisztesdobozra fittyet hányva, süteményt alkotott. Mely leginkább egy tepsi méretű csokoládéra hajazott. Álljék itt most e recept, amelynek végeredményét csakis akarattal ronthatjuk el.
Elkészítése: veszek egy vajat, beleteszem egy hőálló tálba, beletördelek két tábla keserű csokit (50, 60, 70%-os kakaótartalommal, amelynek növekedésével arányosan nő a csoki ára és a sütemény ízessége is!), és megolvasztom. Akár a mikróban is lehetne, de igazából gőz fölött szokták, szoktam.

Keverek bele 1 kanál neszkávét és egy kávéskanál őrölt fahéjat. Ugyanis úgy tanultam (kóstoltam), hogy a kakaó, kávé és fahéj összeolvadásakor ízbomba keletkezik.

Míg hűl, feltörök 3 tojást, melyet másfél csésze cukorral, egy tasak vaníliás cukorral és egy mixerrel jól felverek. Beleöntöm a már nem forró olvasztott anyagokat, majd még belekavarok egy csészécske lisztet is. Ezt már inkább kanállal keverem, de csak azért, hogy a nagyja ne rajtam landoljon, majd vajjal kikent, lisztezett tepsiben megsütöm.
 

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS