Barrakuda

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla, •

2020. szeptember 5.

Megosztom:

Barrakuda

A barrakuda a haltársadalomban épp olyan helyet foglal el, mint a politikusnak nevezett egyed (tisztelet a kivételnek!) az emberek között. Csúcsragadozó, amin egy óriási méretű száj vonja magára a figyelmet, mely nem hiába nőtt ekkorára, hisz ezzel keresi mindennapi betevőjét.
A napokban az emberi barrakudák ezen testrészén folyamatosan áramlik kifelé a sok csodás ígéret (még írásba is adják, de olyan szinten, hogy Lőrincze Lajos — és nem csak ő — szívstopot kapna olvasván) a választók tömegeinek irányába, és sok bírálat, sárdobálás, meg szemrehányás a konkurencia felé. A terveik bemutatása helyett a jelenlegi vezetők egymás hibáit sorolják folyamatosan. Ezúton tudatnám velük, hogy a választó nem hülye (és itt megint tisztelet a kivételnek), nyitott szemmel jár a világban, döntéshozatalra képes, városa vezetését pedig olyanra bízná, aki elnyeri szimpátiáját, programja és személye által is.
Egy másik halfajta a pisztráng, immár két éve városunk, pontosabban a Gyergyói Pisztrángos lakója. Általa, általuk növekedhetett a halfogyasztás egy olyan városban, ahol ennek csekély hagyománya volt, holott a halban található ásványi anyagok és Omega-3 zsírsavak elengedhetetlenek az emberi szervezet számára. Elmondhatom, hogy jómagam, ki mindeddig a halat nem kedvelők sorait gyarapította, ezennel átállt a másik táborba, melyért örök hálával tartozom a pisztrángos megálmodójának. De jó lenne, még sok ilyen, embereket jó irányba terelő vállalkozó városunknak!

A frissen sült, ízletes hal már azon helyben is fogyasztható, vagy otthon is süthető.

Bevált receptem: kókuszolajjal megkent sütőpapír a tepsibe, bele a kukoricaliszt- só-bors-fokhagymapor elegyébe forgatott, előzőleg megsózott, citromhéjas borsos hal, melynek a 220 fokos sütőben mindkét oldala pirosra sül.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ