Halsaláta

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla • 2023. augusztus 26.

Megosztom:

Halsaláta

Pontosabban tonhalas, zöldségsaláta. Csak egyszerűen, nem cifrázzuk a főzést, ha nyaralunk. Vagy már inkább őszülünk? Mely ugye az emberi hajjal is előfordul, azonban most nem erről értekeznék, elég kellemetlen, minek feszegetni a témát?! Érdekesebb a természet őszbe hajlása, ilyenkor ő is színeket kavar (miként jómagunk, ősz hajunk álcázása végett), cicomázza magát, nagy hozzáértéssel, és milyen jól is áll neki! Ezt elismerem, de ettől függetlenül, pingálhat bármily színpompás tájakat, már csak a színei melegek, és én ezt zokon veszem.
Valami szebbnek vet véget, a végeket meg kimondottan nem kedvelem (de, hogy a kivétel erősítse a szabályt, a süteménynek és egy unalmas filmnek mégiscsak a vége a kedvencem). Utálom például a szabadságvégeket is! De, amíg tart, kihasználom! Nagyméretű, vizes felületeket keresek (ennek is főleg a partját), melyekre merőlegesen süt a nap. És ez ugyebár semmiképp nem egy konyha fő jellemzője. Azért, néha előfordulok itt is, egy- egy kicsit (pláne, ha a lakásból, a víz fele, át kell haladnom rajta), egy könnyed étkezés erejéig.
Ezek általában salátákból állnak, melyeknek elkészítése is igen egyszerű: álldogálok egy kicsit a hűtő előtt, de nem csak amúgy tétlenül, hanem felmérem, hogy tartalmából mi talál, mivel. Savanyú uborka, paradicsompaprika, főtt tojás és krumpli, kukorica, halkonzerv. Ezeket szépen kockára vágom (avagy csíkokra, de csak a változatosság kedvéért), és nyakon öntöm öntettel: só, bors, cukor, balzsamecet (avagy citromlé).

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.



Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS