Hála Hetedik rész

Szerző: Csata Éva • Fotók: Unsplash • 2021. július 30.

Megosztom:

Hála

VII. rész

2019

Megragadtam Andris simogató kezét, gyengéden, de határozottan és ránéztem. Biztos akartam lenni benne, hogy rám figyel. — Szeretlek. Nincsenek bennem szálkák. De egy ideig el kell mennem. Szólni akart, félbeszakítani, talán meggyőzni az ellentétéről, de nem hagytam szóhoz jutni. Ujjamat az ajkára helyeztem és folytattam:
Nem sikerül elgyászolnom. Nem tudtam elvégezni a számadást. És ezzel tartozom mindhármunknak. De elsősorban magamnak. Vagyok már annyira idős, hogy pontosan tudjam, mennyire fontos előtérbe helyezni a vágyaimat, szükségleteimet. Meg fogom tenni. — De hát mire gondolsz? Mennyi időre? És miért nem lehetek melletted? — Nem tudom mennyi idő kell. Lehet csak egy nap és a végére érek. De az is lehet, hogy sokkal több, egy hónap, több vagy akár egy év. Meg kell tennem. Nem fogok előre gondolkodni, terveket gyártani. Egyszerre egy lépés. Emlékszel? A siker titka. A kitartás kulcsa. — Még mindig bennünket okolsz. Amit ne értsd félre, teljesen megértek. De bocsánatot kértünk, jóvá tettük. Helyrehoztuk. Szükségem van rád! — Igen, nekem is… — mondtam inkább elgondolkodva, semmint meggyőződéssel a hangomban.
A gondolatot forgattam, ismerkedtem vele, körüljártam, mint idegent már egy jó ideje.
Akkor kezdődött, amikor úgy éreztem, hátradőlhetek.
A gyermekek rendben, az unokák a helyükön, az életünk sínen.
Nem tartozom senkinek számadással. Kivéve magam.
A döntésekért, az igenekért és nemekért, az elfelejtett kérdésekért és elhallgatott válaszokért, a gyávaságokért és kényelem keresésért.
Megszületett bennem a vágy arra, hogy szembenézzek magammal.
Ne cselekedjem.
Ne fedjem el a gondolataim szavát tettekkel. Hanem végre megérkezzem.
És meghallgassam mindazt, amitől egy életidőn át rejtőzködtem.
Ígértük, hogy lesz folytatás, és íme: Csata Éva újabb, nagyobb hangvételű írásával találkozhat az olvasó hétről hétre. Egy kisregény barátságról, csalódásról, elbukásról, veszteségről, kapcsolati és személyes fejlődésről, értelemkeresésről, feldolgozásról. Vagyis mindenféle, a lelkünk mélyében zajló folyamatról. Olvasd, kedves olvasó, mert egy kicsit megáll az idő, míg a sorok végére érsz, egy kicsit magaddal és a lelkeddel lehetsz csak abban a pár percben, míg szemed falja az egymás mögé sorakozó betűket. És ahogy Éva írásaival lenni szokott: nem csak a szemed, de a lelked is falni fogja a sorokat, az újabb és újabb részeket. Mert ez az írás rólad is szól. Munkás élmény lesz, dolgoznod kell vele szellemileg, mert két idősíkon halad a történet, oda kell figyelned; és lelkileg is dolgoznod kell, sőt, inkább a szöveg fog dolgozni a te lelkeddel. Bízunk benne, hogy megbirkózol vele. Érdemes!

A szerző Bookmann Kiadónál eddig megjelent könyvei megrendelhetők a www.antikvarius.ro oldalról:

  Homokóra láncostól  

•   Vér és döntés   

•   Barnabás, a vigasztalás fia   

•   Láncok az időben   

•   Génjeimben a hiba

•   Egy élettel tartozom

Előkészületben:

•   Génjeimben a hiba II   

•   Bennem a létra

Még több részt találsz itt.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.



Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS