Siker az Instagramon: mi a te célod?

Szerző: Matusinka Beáta •  Fotók: Balog Zsolt • 2019. november 11.

Megosztom:

Siker az Instagramon: mi a te célod?

A Forbes magazin készített vele interjút a múlt héten. A lineáris siker példája, aki kilépett a multi világából és vidékre hazaköltözve megvalósította önmagát. Idén, éppen a névnapján az Instagram, egyedüli magyarként kiemelte 315 milliós követői bázisa előtt az egyik macskás zsonglőrös képét, amelyre több mint egymillió (1.238.036) like-ot kapott eddig. Számára ez volt az egyik cél.
Elérte. Közben több tízezres követői bázist épített fel, organikusan, tudatosan, maximális professzionalizmussal és szakmai alázattal előadásokat, workshopokat, egyéni tanácsadásokat tart. Emberként pedig rendkívül inspiráló, lelkiismeretes, barátságos. Talán ez Kónya Beáta kommunikációs tanácsadó, a sokak által Magyarország instagurujának nevezett szakértő és az általa működtetett Pikrea magánvállalkozás sikerének a titka. November 7. és 9. között pedig egy kreatív előadással és két hasznos workshoppal vezetett be minket az Insta világába.
Először tartott bemutatót Erdélyben, mi pedig vele indítottuk el az online inspirációs műhelyünk offline eseményeit. Hiszen az Instagramról manapság emberek milliói inspirálódnak, még mindig a legtrendibb csatorna. A matusinka magazin pedig inspirációs forrásként szeretne egy sajátos erdélyi nézőpontot továbbítani a méltó mindennapokhoz.
Az első napon, csütörtökön 18:00 órától a Kreatív Szatmár, fiataloknak szóló inspiráló kezdeményezéssel együttműködve a szatmárnémeti Iparosotthonban egy ingyenes és telt házas előadáson ismertette a tudatos Instagram marketing és hatékony kommunikáció technikáit. Majd az ezt követő két napon keresztül vállalkozóknak és kreatív felhasználóknak szóló workshopot tartott Márkaépítés és vásárlásösztönzés az Instagramon témában magyar, illetve angol nyelven.
Egybehangzó véleményként választ adott arra, hogyan lehet az Instagram az üzleti céljaidat hatékonyan támogató csatorna. Miért érdemes engem, mint magánszemélyt, tartalomgyártót (creator, influencer) vagy üzleti profilt bekövetni? Hogyan tudom az üzeneteimet konzisztensen képviselni? Hogyan lehet magas elköteleződési rátám (engagement rate)?

Romániában a potenciális elérés 3 600 000 fő az Instagramon. A 2003–2018 között elkészített tartalom mennyisége megegyezik az emberiség történetének kezdete és 2003 között elkészült tartalom mennyiséggel. Olyan Instagramos élményt és tartalmat kell már készíteni, ami megüti az ingerküszöböt, ez pedig egyre nehezebb.

A kulcs a kreativitásban, stratégiában, egységes tartalomban és hitelességben rejlik. Végül is ez képviseli a titkot is. A virtuális felületeken és a való világban is, nem?

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ