Rendes anya

Szerző: Vásárhelyi Nóra •  Illusztráció: Molnár Krisztina • 2019. szeptember 15.

Megosztom:

Rendes anya

Nekem egy rendes anya kell. Hogy milyen a rendes anya?
A rendes anya szép és ápolt. A szeme, a szája is ki van festve, a frizurája rendezett. (Nem olyan mint a tiéd). Magas sarkú cipőt hord, ruhája elegáns, nem gyűrött. A rendes anyának új autója van, fehér színű. Sohase poros, koszos, mindig elviszi az autómosóba. A rendes anyának az autója sohase romlik el és a gyerekének sohase kell gyalogolni. És a rendes anya vesz a gyerekének egy telefont. A rendes anya mindig kedves, mosolyog. Sohase kiabál. Nem szidja meg a gyerekét. A rendes anya szép nagy kertes házban lakik, hogy legalább egy macskát tudjon tartani. A rendes anya a gyereke háziállatát eteti és tisztán tartja, nem kéri számon a gyerekén, hogy ő miért nem. A rendes anya amúgy soha nem követelőzik, és nincsenek mindenféle elvárásai a gyerekével szemben.
A rendes anya mindig vesz édességet a gyerekének, de otthon is finomakat süt és főz. Mindig csak a gyereke kedvenc ételeit készíti el. Sohase égeti oda az ételt és mindig elviszi a gyerekét pizzázni, ha az megkívánja. A rendes anya a szülinapokra gyönyörű emeletes tortákat készít, sohase rendel a cukrászdából. 
De ha a gyerekének kedve támad a cukrászdába menni, szó nélkül elviszi és persze üdítőt is vesz neki. A rendes anya a gyerekének óriási szülinapot szervez, ahová az összes osztálytársat, barátot, unokatestvért meg lehet hívni. A rendes anya tud kézimunkázni, varr a gyerekének tolltartót, ékszert horgol, babzsákot készít, pulóvert köt. És telefont vesz a gyerekének. Hozzá telefontokot. A rendes anya mindig elviszi a gyerekét iskolába és onnan haza, délután úszni, táncolni, angolórára és zongorázni, de ha a gyerekének nincs kedve, békén hagyja, nem nyaggatja. Vesz neki egy telefont. A rendes anya amúgy is mindent megvesz a gyerekének. Nem csak születésnapjára, hanem mindig. Engedi a gyerekét rajzfilmet nézni, számítógépezni és telefonon játszani. Azon a telefonon, amit megvett a gyerekének.
A rendes anya megcsinálja a gyereke háziját, makettet épít technika órára és kikeresi az internetről a helyes válaszokat. A rendes anya mindent tud, de nem oktatja ki a gyerekét. Nem mondja neki, hogy ugye megmondtam.
A rendes anya mindig gondol a gyereke tízóraijára, bepakolja az iskolástáskába a füzetekkel, tornafelszereléssel együtt. A rendes anya nem felejt el semmit és nem késik el soha. Gyerekét is mindenhová időben elviszi, iskolába, úszni, táncolni, angolórára és zongorázni. A rendes anya sohase felejtené a gyerekét az iskolában, hogy aztán a tanci kelljen hazavigye. Ha a gyereke meghűl, ő szabadnapot vesz ki, gondosan ápolja, citromos, mézes teát készít neki, szórakoztatja. Mert a rendes anya egész délután játszik a gyerekével, kártyázik, barkácsol, társasjátékozik vele, nem unja és nem fárad el soha. A rendes anya… rendes. Nem olyan rendetlen, mint te.
Na de nem azért mondtam, nem kell más anya nekem. Csak te. Tudod, hogy imádlak…

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ