Picnic in the Vineyard Innovation – Digitális technológiák beépítése az üzleti modellbe és belső menedzsmentbe 2.

Szerző: Matusinka Magazin • Fotók: Kassay Costan Bernadett • 2021. szeptember 9.

Megosztom:

Picnic in the Vineyard Innovation – Digitális technológiák beépítése az üzleti modellbe

Összefoglaló II.

Csapatunk két éve egy olyan felületet álmodott meg, ami Erdély jelen és jövő társadalmát szolgálja. Egy “békésen forradalmi” kezdeményezést indítottunk el. Már akkor tudtuk, hogy többet akarunk, mint egy “csak” olvasnivalót nyújtó weboldal. Egy olyan közeget akartunk, ami nyitott, befogadó, előrelátó, jó kommunikáción alapuló, együttműködő és demokratikus. Ebbe beleférnek hasznos gondolatok kreatív emberektől, inspiráló megvalósítások vállalkozások vagy projektek formájában, beszélgetések, ötletelések, rendezvények, találkozások. Minden ami épít, ami azt szolgálja, hogy a múltat ismerve, abból a jót, a tanulságost továbbvíve fejlődjünk, és ahogy induláskor meg is fogalmaztuk: örök értékek új perspektívákkal találkozzanak, és inspirációs forrásként sajátos nézőpontot alkossanak.
A szempontok tehát adottak, ezek mentén pedig 2021 augusztusában megszerveztük a második Picnic in the Vineyard eseményünket, amelynek központi témája az innováció volt. Meghívott előadóink és beszélgetőtársaink voltak: Délczeg András, a Real Life cég alapítója, W. Szabó Péter az Ace Tech ügyvezető igazgatója, aki ML UX kutató is, Alex Dona és Marina Samoila a desprevin.ro alapítói, Kovács Zsolt – a Marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem előadó tanára, genetikus, Gyenge Ervin – az Erdélyi Innovációs Műhely alapítója, és Ziman Attila, a Ratiotherm igazgatója. Ők beszéltek nekünk a digitális technológiák beépítéséről az üzleti modellbe és belső menedzsmentbe, társadalmi innovációról és az okos otthonokról.
W. Szabó Péter a digitális világot behatóan ismerő szakemberként arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi a digitalizáció? Neki leginkább egy szörnyekkel teli várbörtön jut eszébe, mert könnyű eltévedni benne, és rengeteg veszély leselkedik az óvatlanokra. Ez nem pénz kérdése, ezt Európa egyik legnagyobb bankjának a HSBC-nek a példáján mutatja be. Úgy gondolja, hogy három tényező hatására mára minden cégnek létérdeke a digitalizáció. Az egyik a világjárvány, a másik a technológia és különösen a gépi tanulás fejlődése, illetve a törvényi környezet változása. Amellett, hogy ez szinte kötelező lépés, 2022-ben lehetősége van mindenkinek az átütő sikerekhez digitalizációban, vagyis az “epic winhez”, hogy a témához vágó kifejezést használjunk. Ehhez csupán három dolog kell: bátorság, innováció és az, hogy hallgassunk a felhasználókra, figyeljünk a felhasználói élményre. Reméljük a következő év mindenkinek elhozza az átütő sikert.
Előadásának felvétele itt újratekinthető:

Támogatóink:     .              Partnerünk:

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ