Picnic in the Vineyard – 2022

Szerző: Juhász Zita • Fotók: Kassay Costan Bernadett • 2022. augusztus 16.

Megosztom:

Picnic in the Vineyard – 2022

Egy napsütéses szombat délután Halmihegy dűlőit élettel töltötte meg sok-sok vidám ember, akik kilátogattak a Picnic in the Vineyard bortúránkra. A matusinka magazin 3. születésnapja és a kóstolással egybekötött túra délután vette kezdetét, mikor buszokkal és autókkal megérkezve, egy-egy pohár habzóborral koccintva elindulhatott mindenki a pincészetek felé. Bár a terep kissé poros és köves volt, a vezetett túra hangulata már első pillanattól fogva kellemesnek ígérkezett. Az első pincészethez megérkezve pedig kezdetét vehette a kóstolás és a falatozás. Az ízletes borok, a vezetett kóstolás és az ínycsiklandó falatok mellett az érett szőlőfürtök zamata is emelte a gasztroélményt kicsinyeknek s nagyoknak egyaránt.
A Năstase pincészet ízléses elrendezése, a festői táj és a nyugalom, ami kiegészítette a minőségi borokat, mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a résztvevők, akik akár itt kezdték a kóstolást, egy nagyon kellemes élménnyel kezdhessék a délutánt. Mike Csaba sült vadhúsokkal egészítette ki finomabbnál finomabb borait és látta vendégül a bortúrázókat, akik a jó hangulatot is magukkal vitték pincészetről pincészetre. A Triterra borteraszra is nevetéssel és jókedvvel telt meg, amikor a résztvevők a szőlős melletti padokat elfoglalva koccintottak, s a borhoz dukáló sajtokból és édes kalácsból falatoztak. Sokak számára a meglepetést az összesen egy hektáros területen gazdálkodó Kurtinecz Pali bácsi jelentette, aki minőségi boraival igazi, otthonos hangulattal és finomságokkal örvendeztette meg a vendégeit. A szenvedély és a szőlőtermesztés szeretete minden mozzanatát áthatotta Pali bácsinak, aki tovább is adta ezt a túrázóknak.
A pincészetek meglátogatása után a jó hangulat a közös téren kialakított party helyszínén hágott a tetőfokára, ahol burgerek sültek a K10 étterem jóvoltából, a Booze borszaküzlet biztosította a tele poharakat és a jóvoltából otthoni fogyasztásra is vásárolhattak a résztvevők a kedvencnek ítélt borokból. A felcsendülő slágerek sokakat táncra bíztattak és örömteli mosolyokat lehetett látni az emberek arcán. A naplemente sugarai még egyszer a nap folyamán fénnyel árasztották el a szőlővidéket, megsimogatva mindenkit, aki sétált, borozott és velünk együtt örült egy szép, napsütéses, lassan nyár végi szombat délutánnak!

Az esemény társszervezői: Halmi Helyi Tanácsa  , BOOZE borszaküzlet

Gasztropartner: K10 étterem, 

Támogatók:              

 

Média támogatók:   

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS