Mutasd magad! – Sidó Katalin

Szerző: Csata Éva • Fotók: Freepik, Sidó Katalin • 2023. április 28.

Megosztom:

Mutasd magad!

– Sidó Katalin

Egy igazán új és inspiráló sorozatot indítunk ebben az évben. Ismerjünk meg együtt érdekes lelkeket, elméket, gondolatokat ugyanazon kérdések tükrében. Csata Éva új sorozata: Mutasd magad címmel! Tekintsetek be ezen emberek életébe és ne feledjétek, ahány ember annyi féle csodálatos világ.
Sidó Katalin, anya, közösségépítő, közgazdász, Ironman triatlonista, s megannyi más, hiszen Kati minden szerepében tündököl…

1. Ki vagy te?

Kati vagyok, anya, nő, barát, szenvedélyes sportoló, közösségépitő, önkéntes, valamint közgazdász, egy ID szám a corporate világban.

2. Melyik szerepeddel tudsz a leginkább azonosulni?

Mindegyik én vagyok, a lelkes közösségépitő, kommunikativ, kreativ, a másokat inspiráló, a kitartó és sokszor a végletekig magát hajszoló sportoló, a századszor is újrakezdő.

3. Mit mesélnél egy tizenhat évesnek a boldogságról?

A boldogságot mi magunk teremtjük meg. A változás belülről kezdődik. Ha jobbat, szebbet kívánunk, akkor tegyük magunkat jobbá, szebbé, többé.

Életünk minősége belülről árad kifelé. Ha a boldogságot választjuk akkor több energiánk lesz, hiszen a boldogság egy nagy energia- bomba ami szétrobban körülöttünk.

4. Milyen gyakran szoktál sírni?

Régebb gyakrabban sírtam, de azért most is meg tud rikatni egy film, egy könyv. Van amikor dühömben és tehetetlenségemben is elsírom magam.

5. Mi vagy ki az, aki képes megnevettetni?

A leggyakrabban a nagyon humoros édesapám szokott megnevettetni, akinek minden helyzetre, sokszor a feszült pillanatok feloldására is van egy jó poénja, vicce amit épp aktuálissá formál.

6. Mit jelent számodra a rutin?

A rutin mindenki életében ott van, nekem a kora reggeli rutin mikor magammal foglalkozom az olyan ÉNidő szerű, azt minden reggel várom. A többi a suli, munka, edzés, főzés stb pedig egy keretet ad a napnak, sokszor automata pilóta üzemmódban csinálom. Monotonitását szeretem megtörni, becsempészve valamit a mindennapokba, amik így színessé teszik.

7. Mi az, ami igazán feltölt?

Bármiféle mozgásforma feltölt, nagyon aktív, és minden újra nyitott vagyok. Új szerelmem, a szaladás, bicikli és úszás mellett a lovaglás. Ezen kívül a tánc a zene egy jó könyv, ezek mind emelik az energiaszintemet.

8. Mit jelentenek számodra a barátok?

A barátaimmal együtt tudok sírni, nevetni, velük mindig önmagam lehetek. Feltételek és elvárások nélkül szeretjük egymást, felemeljük egymást, valamint örvendünk egymás boldogságának, sikereinek.

9. Van olyan vers vagy idézet, amit könnyedén, anélkül, hogy rá kellene googlizz, fel tudsz idézni?

„Ha nincs szeretet menj tovább. Nem vesztesz semmit. Néha még nyersz is: önmagadat” Müller Péter
„Ne várd, hogy a föld meghasadjon
És tűz nyelje el Sodomát
A mindennap kicsiny csodái
Nagyobb és titkosabb csodák” Reményik Sándor: Csendes csodák

10. Mit ábrázol a kedvenc festményed?

Gustav Klimt: Életfa Mivel az újjászületés szimbóluma, az örök körforgást tükrözi és adja át: állandóan változó akár az élet maga.

11. Mit jelent számodra egy csésze kávé?

Finom illat, egy új nap kezdete. Az új nap számomra az, amelyen bármilyen csoda megtörténhet.

12. Hogyan mesélnél egy ötévesnek a szerelemről?

Szerelem – Tetszik a másik huncut mosolya, szeretsz a társaságában lenni, várod reggel, hogy az oviba megérkezzen, megosztod vele a játékodat és a titkodat, hiányzik mikor nincs veled.

13. Van kedvenc ételed?

Mindent szeretek, de a mediterán ételekhez különös vonzódást érzek.

14. Szeretsz főzni?

Szeretek különlegesebb ételeket főzni, új recepteket kipróbálni. A családban mindenki nagyon szereti a finomságokat enni, a 3 gyerekem közül a középső, Gáspár viszont elkészíteni is, lepipál az érzékével, főzőtudományával és szenvedélyével. Lassan már csak segéd leszek a konyhában.

15. Mi köt le a legjobban?

Aminek nekifogok abba belemerülök, leköt és 100%-ban azonosulni tudok vele. Szeretem fejleszteni magam, keresem a kihvásokat és szeretem a határaimat is feszegetni.

16. Mit jelent számodra a természet?

A természetetben bandukolni, szaladni, lóháton ügetni esetleg a bringával száguldozni…ezek nekem mind rengeteg energiát adnak szabadságérzést ugyanakkor nyugodtságot is. Együtt mozdulok és rezgek a természettel.

17. Ha kapnál egy esélyt az újrakezdésre, mit csinálnál másként?

Megvagyok elégedve mindennel, teljes az életem. Biztos van, amit másképp csinálnék és hiszem, hogy minden próbatétel, lecke a fejlődésem érdekében történik. Sokszor újrakezdtem, változtattam és változtam is. Ez az élet része.

18. Ha egy idős, a bölcsek kövét őrző emberrel beszélgethetnél – mi lenne az a három kérdés, amit mindenképpen feltennél neki?

Tényleg létezik-e az idő?
Hogy menthetnénk meg a Földet?
Mi okozza a Parkinsont?

19. Mit olvastál utoljára, amiről azt mondtad – ember, ez forradalmi, megváltoztatta az életről való elképzeléseimet!

Harper Lee: Ne bántsátok a fekete rigót
Nagyon megható, hogy gyerekszemszögből hogyan élik meg a körülöttük történő igazságtalanságot, milyen kimondatlan szabályok mükődnek a társadalomban, kirekesztés, rasszizmus.

20. Mit üzennél fiatalkori önmagadnak?

Ezt is megtudod csinálni, tarts ki!

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS