Mutasd magad – Köllő Nóra

Szerző: Csata Éva • Fotók: Freepik, Köllő Nóra • 2024. február 2.

Megosztom:

Mutasd magad!

– Köllő Nóra

Egy igazán új és inspiráló sorozatot indítunk ebben az évben. Ismerjünk meg együtt érdekes lelkeket, elméket, gondolatokat ugyanazon kérdések tükrében. Csata Éva új sorozata: Mutasd magad címmel! Tekintsetek be ezen emberek életébe és ne feledjétek, ahány ember annyi féle csodálatos világ.
Hivatása szerint pszichológus, szupervízió köteles pszichoterapeuta. Hobbiját tekintve esküvői ceremóniavezető, koordinátor, esküvőszervező, aki szerint: Az élet maga a boldogság.

1. Ki vagy te?

Ez a kérdés régóta foglalkoztat és még nem hiszem, hogy teljes választ tudnék erre adni. Azt érzem, hogy folyamatos változásban vagyok, keresem kíváncsian, hogy ki is lehetek igazából, mert képes vagyok sokszor meglepni magam egy új felismeréssel, ráeszméléssel, cselekedetemmel.
Félreteszem a filozofálást és igyekszem válaszolni.
Köllő Nóra vagyok, egy kereső nő és egy gondoskodó feleség. Hivatásom szerint pszichológus, szupervízió köteles pszichoterapeuta. Hobbimat és szenvedélyemet tekintve esküvői ceremóniavezető, koordinátor, esküvőszervező. Egy figyelő, támogató kísérő vagyok addig, amíg szükség van rám.

2. Melyik szerepeddel tudsz a leginkább azonosulni?

Most jelenleg a segítő szerep az, ami intenzíven jelen van és ez sok szerepkörömben megjelenik. Támogatom a férjemet, segítem magamat a fejlesztéssel, az önmagam kutatásával. Segítek a hozzám forduló embereknek, akik elakadtak, segítem a párokat, akik életük egyik fontos eseményére készülnek.

3. Mit mesélnél egy tizenhat évesnek a boldogságról?

Menj ki a természetbe, némítsd le a telefonod. Feküdj le egy nagy fa alá, ahol puha virágos pázsit ölel körül és bámuld az égen úszó felhőket. Figyeld meg, ahogy a madarak ágról ágra röppenek. Lassulj le, érezd, hogy csend vesz körül, érezd, hogy jó helyen vagy. Érezd a szíved dobogását, figyelj magadra, ez a boldogság, hogy tudod, hogy létezel, hogy élsz és bármire képes vagy, mert az élet ott van benned. Az élet maga a boldogság.

4. Milyen gyakran szoktál sírni?

Gyakran. Az érzéseket mélyen megélem. Szeretek sírni, mert azt érzem, hogy utána megtisztulok. Kiold feszültséget, felszabadít örömet. Sokszor van, hogy sírva kacagok egy jó viccen, poénon.

5. Mi vagy ki az, aki képes megnevettetni?

A férjem, a cicák, a barátok, a gyerekek, az emberek, egy jó poén, a csoportos munka, Backman írásai.

6. Mit jelent számodra a rutin?

Helyzetfüggő. Figyelmeztetés és unalom. Ha rutinból végzem bármelyik hivatásom, akkor már nem vagyok teljesen ott, már kalandozhatom másfelé és ez azt jelenti számomra, hogy vizsgáljam meg az adott szituációt. Az otthoni háztartási feladatokban viszont ki tud kapcsolni.

7. Mi az, ami igazán feltölt?

A változatosság – meditáció, edzés, könyv, túra, más tájak felfedezése, beszélgetés.

8. Mit jelentenek számodra a barátok?

Kapcsolódást, találkozást, nevetést, mély beszélgetéseket, közös élményszerzést, támaszt, vigaszt, bizalmat.

9. Van olyan vers vagy idézet, amit könnyedén, anélkül, hogy rá kellene googlizz, fel tudsz idézni?

Szeretem az idézeteket minden nagyobb életciklusomhoz van egy, ami sokat adott abban a pillanatban. Ami most spontán jön az egy szentírási rész: „Vagyok, aki vagyok.”

10. Mit ábrázol a kedvenc festményed?

Egy cseresznyeágat, ami épp virágzik és körülötte pompás színekben ragyog az ég.

11. Mit jelent számodra egy csésze kávé?

Nincs jelentősége.

12. Hogyan mesélnél egy ötévesnek a szerelemről?

A szerelem olyan, mint amikor felrázol egy szénsavas üdítőt és hirtelen kibontod. Elönt és ezen vagy nevetsz egy jót, vagy elszomorodsz.

13. Van kedvenc ételed?

Az életemben nem nagyon van jelentősége a kedvenc szónak. Semmit sem tudok kitüntetni ezzel a jelzővel, mert folyamatosan változik az ízlésem, szeretek kipróbálni új ízeket. A zöldségekből és a hüvelyesekből készült ételek azok, amik közel állnak a szívemhez.

14. Szeretsz főzni?

Ha egy jó napomon kérdezel, amikor van ötletem, akkor igen, nagyon, és gyorsan alkotok jó kajákat. Azokon a napokon, amikor rosszabb passzban vagyok, azokon kínszenvedés, nyűgnek élem meg és stressznek.

15. Mi köt le a legjobban?

Egy jó könyv, a festés, színezés, meditáció, az edzés.

16. Mit jelent számodra a természet?

Magát a csodát, a nyugalmat, a csendet. Képes vagyok perceken keresztül csodálni a felhők változatosságát, a napfelkeltét és naplementét. Közel van hozzánk a mező, erdő, így gyakran vagyok ott. Ott béke van számomra.

17. Ha kapnál egy esélyt az újrakezdésre, mit csinálnál másként?

Semmit. Nem akarnám újrakezdeni. Pont jó ott, ahol most tartok. Az életemet úgy alakítom, ahogy nekem megfelelő. Azok a hibák, eltévedt utak, amiket megtettem hoztak el oda, ahol most vagyok. A helyemen vagyok, teszem a dolgom, szeretem magam. Vágyódom arra, hogy felfedezzem és megértsem, hogy ki is vagyok és ki lehetek.

18. Ha egy idős, a bölcsek kövét őrző emberrel beszélgethetnél – mi lenne az a három kérdés, amit mindenképpen feltennél neki?

Bízom benne, ha eljön egy ilyen jellegű beszélgetés, akkor az adott lelkiállapotomnak megfelelő kérdéseket fel fogom majd tenni.

19. Mit olvastál utoljára, amiről azt mondtad – ember, ez forradalmi, megváltoztatta az életről való elképzeléseimet!

Őszinte szívvel promózom Fredrich Backman svéd írót. Az összes könyvét olvastam és nagyon éles látással ír az élet értelméről.

20. Mit üzennél fiatalkori önmagadnak?

Te vagy, aki mindig ott van neked, ezért szeresd és tiszteld magad. Húzd meg a határaidat és álmodj, vágyakozz tovább!

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ