Mutasd magad! – Gyárfás Kinga-Emese

Szerző: Csata Éva • Fotók: Gyárfás Kinga-Emese • 2023. április 7.

Megosztom:

Mutasd magad!

– Gyárfás Kinga-Emese

Egy igazán új és inspiráló sorozatot indítunk ebben az évben. Ismerjünk meg együtt érdekes lelkeket, elméket, gondolatokat ugyanazon kérdések tükrében. Csata Éva új sorozata: Mutasd magad címmel! Tekintsetek be ezen emberek életébe és ne feledjétek, ahány ember annyi féle csodálatos világ.
Gyárfás Kinga-Emese doktorandusz, énekes, előadóművész, feleség, anya. A Marosvásárhelyi Állami Filharmónia énekkarának tagja.

1. Ki vagy te?

Feleség, anya, énekes, előadóművész. Vagyok olyan szerencsés, hogy a zenét nemcsak hallgatom, hanem művelem is… Bátor nő, aki bármilyen kihívással szembenéz és minden bukkanó az életemben egy új felemelkedést, újjászületést eredményez.

2. Melyik szerepeddel tudsz a leginkább azonosulni?

Nagyon szeretem a családom, igazi szerepem mellékárnyalások nélkül az anyaság. A rám bízott „kincseimmel”, gyerekeimmel töltött idő alatt érzem a legjobban magam. Gyerekeim fejlesztésére szentelem a legtöbb időt.

3. Mit mesélnél egy tizenhat évesnek a boldogságról?

A boldogság számomra az a mentális állapot, ami a megelégedettségtől az intenzív örömérzésig mindent körülölel.

4. Milyen gyakran szoktál sírni?

Nagyon gyakran. Nagyon érzékeny vagyok, az érzéseim nem tudom elfojtani. Az indulataim valamilyenképpen kitörnek belőlem, hol sírásban, hol pedig nevetés formájában. Nagy hullámvölgyeket vagyok képes megélni.

5. Mi vagy ki az, aki képes megnevettetni?

Én és a családom is jó humorérzékkel rendelkezünk. A nevetés, poénkodás hozzájárul az egészséges lelki állapotunk megőrzéséhez. A mindennapi életünket vidámsággal, humorral fűszerezzük, máris szebbnek látjuk a mindennapokat és ez persze hatékony módja annak is, hogy nyitottabbak legyünk egymással és környezetünkkel.

6. Mit jelent számodra a rutin?

Biztonságot. Kiteljesedést. Valamint azt a folyamatot, amiben sikerül fejlesztenem a bennem lakó énekest és képessé tesz megnyílni az előadásaim során, növeli a performanciám.

7. Mi az, ami igazán feltölt?

Szeretem az ÉN időt, amikor egyedül vagyok és hosszasan sétálhatok a természetben.

8. Mit jelentenek számodra a barátok?

Nincs sok barátom, de vannak olyan barátaim akikkel jó szórakozni és összeköt a szakmai érdeklődésünk. Számomra a barátság azt jelenti, hogy kölcsönösen számítunk egymásra és feltétel nélkül ragaszkodunk egymáshoz.

9. Van olyan vers vagy idézet, amit könnyedén, anélkül, hogy rá kellene googlizz, fel tudsz idézni?

„Ha megszeretlek, kopogtatás nélkül bejöhetsz hozzám, de gondold jól meg, szalmazsákomra fektetlek, porral sóhajt a zizegő szalma…” József Attila
„Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra…” Weöres Sándor

10. Mit ábrázol a kedvenc festményed?

A tékozló fiú hazatérése, Rembrandt sötét tónusokat ötvöző fényhatásait jeleníti meg, ami számomra a fókuszra figyelést sugallja.

11. Mit jelent számodra egy csésze kávé?

Napindítót. A kávé indítja a reggeleket, rituáléként épült be az életünkbe, őröljük és hagyományos kotyogóban főzzük, legnépszerűbb innivalónkká vált.

12. Hogyan mesélnél egy ötévesnek a szerelemről?

A szerelem számomra az, amikor egy lány és egy fiú egymás jelenlétében a legviccesebb formájukat mutatják és elveszítik az időérzéküket.

13. Van kedvenc ételed?

Kedvenc ételem, amit a szeretetteimmel fogyasztok el ünnepeken, legyen az bármi.

14. Szeretsz főzni?

Igen, szeretek. Változatosan szeretek főzni és legnagyobb öröm számomra, ha nagyobb összejövetelekkor a vendégeknek is ízlik a főztöm.

15. Mi köt le a legjobban?

Tanulás, gyakorlás. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen első éves doktoranduszként tovább fejlesztem magam a színház és zene művészetében, ez egy újabb kihívás számomra. Szeretem az állandó kihívásokat, önfejlesztést és nyitást az új felé.

16. Mit jelent számodra a természet?

Nyugalmat és az aktív kikapcsolódást jelenti számomra. A természetben történő mozgás testileg és lelkileg felüdít. A természet puszta látványa megnyugtatólag hat rám.

17. Ha kapnál egy esélyt az újrakezdésre, mit csinálnál másként?

Semmit… Elégedett vagyok eddigi teljesítményeimmel. Elfogadom azt hibáimmal és keserűségeivel együtt. Ha újrakezdeném, akkor sem lennék tökéletes, de végül is nem is célom erre törekedni.

18. Ha egy idős, a bölcsek kövét őrző emberrel beszélgethetnél – mi lenne az a három kérdés, amit mindenképpen feltennél neki?

Mi a hosszas barátságok titka?
Találkozom-e még a túlvilágon a szüleimmel?
Érdemes-e lépést tartani az egyre nagyobb sebességgel rohanó társadalommal?

19. Mit olvastál utoljára, amiről azt mondtad – ember, ez forradalmi, megváltoztatta az életről való elképzeléseimet!

Edith Eva Eger: Döntés…, felfoghatatlan a mai napig számomra, az ember hogyan tud annyira becsavarodni, hogy hidegvérrel ártson a másiknak, engedve az ördögi kísértéseknek? Csodálatos, ahogyan az Áldozat a maga sérelmeivel, lelki traumáival, a borzalmakat túlélve vissza tud illeszkedni a mindennapokba, elfogadva a jelent és megbocsátva a múltat.

20. Mit üzennél fiatalkori önmagadnak?

Nagyobb önbizalommal foglald el a helyed a hivatásodban!

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ