Mutasd magad – Gál Kinga

Szerző: Csata Éva • Fotók: Freepik, Gál Kinga • 2024. június 21.

Megosztom:

Mutasd magad!

– Gál Kinga

Egy igazán új és inspiráló sorozatot indítunk ebben az évben. Ismerjünk meg együtt érdekes lelkeket, elméket, gondolatokat ugyanazon kérdések tükrében. Csata Éva új sorozata: Mutasd magad címmel! Tekintsetek be ezen emberek életébe és ne feledjétek, ahány ember annyi féle csodálatos világ.
Gál Kinga – A szabad élet titka: tápláld a hálát, értékeld az eddig elért mérföldköveket, teremtsd meg a belső békéd és boldog leszel!

1. Ki vagy te?

Kinga vagyok gyógypedagógus, segítő szakember, sajátos nevelési igényű gyerekekkel dolgozom. Derűs, mosolygós, kíváncsi, aktív, empatikus, pozitív nő vagyok, aki mindig nyitott az új dolgokra, kihívásokra. Alternatív lovasterápiás módszerrel segítem a rászorulók fejlődését, ezért lovas Kingának is szoktak szólítani. Szeretem az egyszerűséget, az őszinteséget, a szépet, a csendet, a természetet. Szabadidőmben tortakészítéssel kényeztetem a körülöttem lévőket.

2. Melyik szerepeddel tudsz a leginkább azonosulni?

Minden szerepem szeretem, de hivatásom tekintve a gyerekvilág áll a legközelebb hozzám, a legőszintébb, legtisztább világ. Szeretek gyerek lenni!

3. Mit mesélnél egy tizenhat évesnek a boldogságról?

A boldogság különös dolog, ha megosztjuk másokkal, megsokszorozza önmagát. Az élet folyamatos változásról szól és az igazi boldogság a szív mosolya, önmagunk teljes kibontakozása, melyben lebontjuk a korlátainkat, és örömmel töltenek el a mindennapok. A szabad élet titka: tápláld a hálát, értékeld az eddig elért mérföldköveket, teremtsd meg a belső békéd és boldog leszel!

4. Milyen gyakran szoktál sírni?

Mivel érzékeny típus vagyok, nem rejtem el, ha sírás gyötör!

5. Mi vagy ki az, aki képes megnevettetni?

A családom, a környezet, ahol igazán jól érzem magam, a szeretetgombóc kis lovam, és akik közel állnak hozzám.

6. Mit jelent számodra a rutin?

Cselekvések, tevékenységek összességét jelenti, melyek rendszeresen ismétlődnek a nap bármely szakaszában, stabil napirendet kialakítva.

7. Mi az, ami igazán feltölt?

A lovammal és a gyerekekkel töltött minőségi idő terápia a lelkemnek, egy kedves személy társasága, a természetben való hosszú séták, hegyek, a szellő, amint megérinti az arcom, erdei kirándulás, gyógynövénygyűjtés, madárdal, patak csobogása, tenger morajlása, paták dobogása.

8. Mit jelentenek számodra a barátok?

Az embernek nem szükséges, hogy sok barátja legyen, viszont kell hogy legyen egy valaki, akit, ha éjjel felhívunk, akkor is segítséget nyújt, bátorít, ha elesünk, megbízhatunk benne. Akivel együtt nevethetünk és együtt sírhatunk.

9. Van olyan vers vagy idézet, amit könnyedén, anélkül, hogy rá kellene googlizz, fel tudsz idézni?

Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani? A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni…

10. Mit ábrázol a kedvenc festményed?

Frans Snyders: Madarak koncertje. A tavaszi megújulást jelképezi.

11. Mit jelent számodra egy csésze kávé?

„A kávéhoz reggel kell, munka, barátok, kávézó, történetek, kora este, néhány perc megállás. Megállni mozgásból lehet. Lendületből. Egészséges mindennapból. A kávéhoz az kell, hogy értelme legyen a napnak.” … és 3 csepp vadnarancs olaj.

12. Hogyan mesélnél egy ötévesnek a szerelemről?

Lesni a sarkon, hogy mikor érkezik, együtt táncolni mezítláb a szakadó nyári esőben, huncutkodni, nevetni felhőtlenül, zavarba jönni, hebegni-habogni, együtt nevetni, együtt sírni.

13. Van kedvenc ételed?

Amiben sajt és pisztráng van, az mind kedvenc!

14. Szeretsz főzni?

Leginkább sütni szeretek, tortákat, azzal kényeztetem környezetem.

15. Mi köt le a legjobban?

Valami új alkotása, például egy torta megalkotása. Belemélyülök, megfeledkezem az időről, és persze a lovammal való személyes kapcsolatom énidőm, „mi” időnk.

16. Mit jelent számodra a természet?

A természet a valóság, mely árad, tanít. Tanít, hogy lenni élni jó! Az a hely, ahol magamra találok, újjászületek, töltekezem, a természetben minden olyan békés, harmonikus, nincs versengés, dicsekvés és mégis minden olyan szép és tökéletes. Szeretem a fák suttogását, az állatok madarak hangját, a virágok, fák illatát, a patak csobogását, megcsodálom a magas hegyeket, vagy ha elfáradtam, hanyatt fekszem és csodálom a kék eget.

17. Ha kapnál egy esélyt az újrakezdésre, mit csinálnál másként?

Igazából nem kezdenék újra semmit, mert hiszem, hogy mindazt, amit megéltem, megtapasztaltam, mind a fejlődésemet szolgálta, és általuk erősített, hogy azzá formáljon, aki most vagyok!

18. Ha egy idős, a bölcsek kövét őrző emberrel beszélgethetnél – mi lenne az a három kérdés, amit mindenképpen feltennél neki?

Hogyan és miért került pont hozzá a bölcsek köve?
Miért van ennyi igazságtalanság a Földön?
Miért rohan az idő?

19. Mit olvastál utoljára, amiről azt mondtad – ember, ez forradalmi, megváltoztatta az életről való elképzeléseimet!

Orvos Tóth-Noémi: Örökölt sorsok, Ahol a folyami rákok énekelnek. Nehéz ezt így megfogalmazni, általában a pozitív üzenetét keresem mindennek, amit elolvasok.

20. Mit üzennél fiatalkori önmagadnak?

Küzdj az álmodért, minden vágyadért mi benned él, végül majd tiéd, miért szívből küzdenél…

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ