mit-ne-vigyel-magaddal-1

Mit ne vigyél magaddal 2021-re?

Szerző: Simon Emőke •  Fotók: Freepik • 2021. január 1.

Megosztom:

Mit ne vigyél magaddal 2021-re?

Nem mindegy, hogy hogy megyünk át egyik évből a másikba. Tehetjük ezt tudatosan vagy nem.
Azonban ahhoz, hogy változás tudjon bekövetkezni az életünkbe, és egy kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet éljünk elengedhetetlen, hogy ne vigyük magunkkal mindazt, ami nem tett jót nekünk, ami nem a javunkat szolgálta, a fejlődésünket, ami inkább lehúzott, mint épített, ami inkább elvette az energiát tőlünk, mintsem, hogy adjon, töltsön. Íme, néhány tipp, hogy mit lenne jó nem átvinni 2021-re.

TIPP 1. A NEGATÍV TAPASZTALATAID

Igen, lehet, hogy ebben az évben történtek veled kellemetlen, rossz dolgok, de sosem szabad elfelejteni, hogy ezek csak tapasztalatok voltak. Ne hagyd, hogy rányomja a bélyegét az életedre mindaz, ami nem úgy sült el, ahogy szeretted volna, ami kellemetlenséget, fájdalmat, szenvedést okozott. Ne vidd át, hagyd ebben az évben. Csak azt vidd tovább magaddal, amit tanított.

TIPP 2. A FÉLELMEID

A félelmeid a legnagyobb ellenségeid, hiszen keresztbe húzzák az egész életed. Aki fél, az csak félig él – a magyar nyelv csodálatosan jelzi is. A félelmeid nagy része csak a fejedben létezik, ezek nagy eséllyel sosem fognak bekövetkezni.

TIPP 3. A NEGATÍV HOZZÁÁLLÁST, ROMBOLÓ GONDOLATOKAT

Nagyon sokszor, ha problémával állunk szemben, akkor különbnél különb forgatókönyveket gyártunk, addig agyalunk, és addig elemezzük a helyzetet, amíg kicsináljuk magunkat, azaz nekifogunk aggódni, szenvedni. Ez a fajta hozzáállás biztosan nem segít. Ezért jó lenne, ha 2020-ban hagynád ezt a hozzáállást, és egy újfajta mindsettel lépnél át az újévbe. Sokkal hatékonyabb, ha a problémához mindig egy megoldásfókuszú hozzáállással állnál, azaz nem szorongást, szenvedést, önsajnálatot keltő forgatókönyveket gyártanál, hanem lehetőségeket és konkrét lépéseket, akcióterveket fogalmaznál meg magadnak a helyzet, probléma, megoldására.

TIPP 4. AZ ÚJTÓL VALÓ FÉLELMET

Sokszor nagyon nehezen hagyjuk el a komfortzónát, mert félünk az újtó, az ismeretlentől. Ezért sokszor inkább maradunk a régiben, a rosszban, abban, ami nem tesz jót nekünk, ami nem a javunkat szolgálja csak azért, mert azt legalább ismerjük. Igaz, hogy rossz, de legalább ismerős. Mi van, ha még rosszabb lesz? Mi van, ha nem válik be? Mi van, ha mégse jó lépés, döntés? stb. Gondolom ismerősek ezek a kérdések, amelyeket az elme gyárt azért, mert fél. Fél attól, amit nem ismer. Ezt kell felismerni, és elengedni, itt hagyni ebben az évben.
mit-ne-vigyel-magaddal-2

TIPP 5. A KIFOGÁSAIDAT

Nagyon sokszor vagyunk önmagunk legnagyobb ellenségei, akkor, amikor folyton kifogásokat keresünk ahelyett, hogy lehetőségeket. Ha nem hagyod itt a kifogásaid, akkor nagy eséllyel nem fogod tudni 2021-ben sem azt az életet élni, amit valójában szeretnél, és amit meg is érdemelsz.

TIPP 6. KRITIKUS ÉNEDET SAJÁT MAGADDAL SZEMBEN

Amíg nem tanulod meg szeretni és elfogadni magad, addig esélyed sincs egy kiegyensúlyozott, boldog élethez, hiszen folyton belső konfliktusok hadában élsz. Szeresd magad, légy szelíd, türelmes, kedves magadhoz. Úgy viselkedj magaddal is, mint a saját gyermekeddel, vagy legjobb barátoddal. Ha tévedsz, ismerd el, vállalj érte felelősséget, és legközelebb csináld jobban, de ennyi. Ne ostorozd magad, ne utáld magad, ne keménykedj magaddal. Fejlődni csak szeretetben lehet és nem állandó kritizálásban, elégedetlenségben.

TIPP 7. A SAJÁT ELKÉPZELÉSEIDET

Jó, hogyha tudod, hogy mit akarsz, csak arra figyelj, hogy ne ragaszkodj görcsösen ezekhez. Van, hogy másképp alakulnak a dolgok, van, hogy más másképp gondolja… és ez így van rendjén. Nem azt mondom, hogy hagyj fel az elképzeléseiddel, csupán csak annyit, hogy ne ragaszkodj görcsösen, és miközben tudod, hogy mit akarsz légy nyitott, rugalmas. Lehet, hogy az élet egy sokkal jobb verzióval lep meg, vagy nem. De hagyd meg az esélyt neki.
Ezek voltak az én javaslataim, na és még mit hagysz 2020-ban?

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ