Hogyan találd meg, amiért hálás lehetsz akkor, amikor minden rosszul megy?

Szerző: Simon Emőke •  Fotók: Freepik • 2020. szeptember 24.

Megosztom:

Hogyan találd meg, amiért hálás lehetsz akkor, amikor minden rosszul megy?

Mindig van miért hálás lenni. MINDIG. Ezt sose feledd. Bármennyire is nehéz most, és bármennyire fáj, ez az életednek csak egy része, nem az egész. Tudom, amikor nagyon nehéz, nagyon fáj, nagyon szenvedsz, nagyon rossz, akkor általában itt van a fókuszod, a teljes figyelmed nem is 100, hanem sokszor 1000 százalékkal.
De jó lenne, ha megtanulnád, hogy a figyelmedet hogyan tudod a jó dolgokra is irányítani, akkor, amikor nagyon nehéz. Nem egyszerű, nem könnyű, de nem is lehetetlen. Csak tudatosság kell hozzá és éberség. Rajta kell csípned magad, ha a fókuszod csak a rosszon van, és minden gondolatod e körül forog, és mintegy örvény húz mélyebbre és mélyebbre napról napra. Az elmének van egy olyan tulajdonsága, hogy folyton a problémát keresi, hiszen problémamegoldó. Ha nincs helyzet, ha nincs probléma, akkor ő nincs. Ezért irányítja a fókuszunkat mindig a problémákra, nehézségekre, hogy létezzen.
Azonban ezzel a magatartással elviszi a fókuszunkat egyfelé, és nem vagyunk képesek látni a teljes realitást, az életünket egészében. Olyan nincs, hogy mindig csak a rossz van. Mert ahogy van sötétség, úgy van világosság, ahogy van rossz, úgy van jó. Duális törvények uralkodnak a természetben is, és a világban, az életünkben is.
Jó lenne ezt a dualitást szem előtt tartani, és reálisan szemlélni az életünket mindig. A rossz mellett észrevenni azt is, ami jó, ami működik. Mondok egy egyszerű példát. Lehet, hogy most nagyon fáj valami, és nagyon szenvedsz egy helyzetben, vagy egy helyzettől, de ha vannak barátaid, akikre támaszkodhatsz, akik megnevettetnek, ha van családod, aki melletted van, ha egészséges vagy, akkor mindez jó lehet a rossz mellett az életedben.
Viszont ahogy említettem, mivel hajlamosak vagyunk a rosszra fókuszálni, ezért észre se vesszünk, hogy a rossz mellett, amit éppen megélünk, mennyi jó is van az életünkben. Nagyon sokszor már az segítene, ha nem agyalnánk, kattognánk annyit azon, hogy milyen kellene hogy legyen az életünk, hanem egyszerűen csak hálásak lennénk azért amilyen most.
Arra hívlak, hogy dobd el a régi sémát, miszerint a figyelmed nagy része azon van, ami nem működik, ami rossz, ami nehéz, ami fáj, és próbálj arra is fókuszálni közben, ami jó. Lehet segíteni fog, ha leírod ezeket, hogy egyrészt tudatosítsd, másrészt tudjál ránézni bármikor, amikor úgy érzed, hogy megint elment a fókusz.
Ugyanakkor azt is megpróbálhatod, hogy ne engedd, hogy azok a dolgok befolyásoljanak negatív irányba, amelyek fölött nincs kontrollod. Ahogy írtam, az életben mindig van jó és mindig van rossz. Ami egyensúlyban tud tartani ebben a dualitásban, az mindig a hozzáállásod.
Minden azon múlik, hogy te hogyan viszonyulsz egy helyzethez, amiben éppen vagy és mit kezdesz vele, hogy a fókuszod csak a rosszon van, vagy képes vagy észrevenni a jót is, ami elviselhetőbbé teszi a rosszat, és segít, erőt ad ahhoz, hogy kimássz belőle.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS