Business and Law talks

Szerző: Mikó Imre Szakkollégium • Fotók: Mikó Imre Szakkollégium • 2022. május 10.

Megosztom:

Business and Law talks

Két év kihagyás után május 14-én ismét megrendezésre kerül a XIII. Szakmai Napok – Business & Law Talks szakmai konferenciasorozat. A Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégium tizenkét éves múltra visszatekintő eseménye elsősorban a jog illetve közgazdaságtan karok hallgatóit szólítja meg, de eseményük nyitott minden érdeklődő előtt. Célja a szakemberek és a diákok közti kapcsolatteremtés és tudástranszfer, az aktuális nemzeti valamint nemzetközi gazdasági és jogi kérdések közös elemzésén keresztül.
Az idei, tizenharmadik kiadás az Incoming challenges – Megoldás vagy alkalmazkodás? címmel startol el, a kihívások központi témáját járja körül különböző szakterületek kiemelkedő képviselőit megszólaltatva. A XIII. Business & Law Talks meghívott előadói közt szerepelnek: Rancz Zsolt, a Wameleon design alapítója, reklámgrafikus, szerző; Dr. George Zlati kiber és büntetőjogi területeken szakosodott ügyvéd, Dr. Székely János ügyvéd, egyetemi adjunktus a Sapientia EMTE Jogtudományi Intézet keretein belül; Tudor Marchiș sikeres vállalkozó; Sógor Csaba a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Külügyi és Ökumenikus tanácsosa, volt Európa Parlamenti képviselő és szenátor. A magyar és angol nyelven zajló előadások keretein belül olyan gazdasági, politikai, jogi problémák kerülnek majd bemutatásra, megvitatásra, amelyekkel szemben a társadalomnak előzékenynek, előregondolkodónak és alkalmazkodónak kell lennie. Az előadások egymás után fognak zajlani, a program és az prezentációk nyelve hamarosan oldalunkon megtalálhatóak.
Konferenciánk idei kiadása kisebb szabású, egy napos rendezvény. Köszönhető ez főleg az előző hónapokban uralkodó bizonytalan helyzetnek, ugyanis egy ehhez hasonló rendezvény szervezése nem egy hét alatt történik. Bármikor fel kellett készülnünk egy virtuális térben lezajló forgatókönyvre, sőt az elején párhuzamosan szerveztük a hagyományos, és az online verziót is. Sokat jelent Szakkollégiumunk számára hogy idén újra fogadhatjuk az érdeklődőket a 2007 ótamegrendezendő BLT-n.
Az esemény helyszíneül, az előző évek hagyományainak megfelelően, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem főépülete szolgál majd. További részletek a Mikó Imre Szakkollégium és a Business Law Talks Facebook oldalain találhatóak.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ