Ajándékozz #MesésKarácsonytAGyerekeknek, és szerezz kétszeres örömöt!

Szerző: Farczádi Zsuzsánna •  Fotók: Pokapi, Educalise • 2020. november 30.

Megosztom:

Ajándékozz #MesésKarácsonytAGyerekeknek, és szerezz kétszeres örömöt!

Közeledik az évnek az az időszaka, amikor a gyerekek és felnőttek egyaránt szeretetteljesnek és beteljesültnek érzik magukat. Az otthont és a várost a fények, a jókedv, az ünnep és a szeretet hangulata járja át.
Kicsit olyan, mintha ilyenkor egy mesebeli búra telepedne mindenkire. Ám vajon mekkora ez a búra, van-e hely mindenki számára alatta? Mi történik azokkal, akiknek nincs? Világszerte sajnos rengeteg család számára a karácsony egy újabb kegyetlen emlékeztetője a hiánynak, a nincstelenségnek. Noha nincs módunkban az egész világot megváltoztatni, a Pokapi csapata hisz abban, hogy néhány rászoruló gyerek karácsonyát közös összefogással sikerül meséssé varázsolnia.

Mi a Pokapi, és mivel foglalkozik?

A Pokapi személyre szabott mesekönyvek által igyekszik megszólítani minél több gyereket. A csapat hisz abban, hogy a könyv felbecsülhetetlen ajándék, és ha személyesen rólunk szól, annál inkább. Mivel közeli a Pokapi számára a gyerekek világa és szükséglete, ezért döntött úgy, hogy a téli ünnepek küszöbén olyanokhoz is eljuttatja a mesekönyveket, akikhez másként sose jutnának el. Így szerzett tudomást a csapat az Educalise Szervezetről, és így indította útjára a karácsonyi kampányát.

Kiken segít a karácsonyi kampány?

A Pokapi küldetésében az Educalise Szervezet Örömcsizma projektjéhez társult. A projekt célja több mint hatvan 3–14 év közötti Kolozs megyei gyereknek és fiatalnak karácsonyt teremteni igényes karácsonyi csomagok által. Az ajándékcsomag tartalmazni fog egy vízhatlan, meleg csizmát, egy mesekönyvet vagy kifestőst, színes ceruzákat, egy csomag védőmaszkot, édesség- meg gyümölcscsomagot.

Az Educalise Szervezet 2019-ben létesült Romániában. Tagjai olyan lelkes emberek, akik minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy minél több szociálisan hátrányos gyerek számára megteremtsék a tanulás és a biztonságos élet feltételeit.

Miben áll a #MesésKarácsonytaGyerekeknek kampány?

A Pokapi egy-egy személyre szabott mesekönyvvel járul hozzá az óvodások és az kisiskolásoknak szánt ajándékcsomag tartalmához. A csapat éreztetni szeretné velük, hogy ők is mesehősök, akik megérdemlik, hogy szeretetteljes karácsonyban legyen részük.

Hogyan járulhat mindenki hozzá a #MesésKarácsonytaGyerekeknek kampányhoz?

A személyre szabott mesekönyvek egy részét saját költségre állítja elő a Pokapi, a maradék könyvet viszont a beérkező rendelések árának egy részéből. Minden segítőkész érdeklődő hozzájárul a kampányhoz Az én és az állatok karácsonya című mesekönyv vagy a Pokapi karácsonyi csomag megrendelése által. Ugyanakkor a Pokapi oldalán lehetséges a közvetlen adományozás is. Annak is nagyon örvend a csapat, ha a hír megosztásával járulnak hozzá a kampányhoz. Fontos, hogy minél több emberhez eljusson a hír.

A közösség ereje mágikus, bánjunk hát vele bölcsen!

A kampány végkifejlete

Hogy milyen nyomot hagy a megajándékozott gyerekek életösvényén ez a gesztus, annak ők és a későbbi élettörténetük a megmondója. A csapat teljes meggyőződéssel hiszi, hogy a jó példa újabb jó példát szül, és hogy a sötétséget csakis a fénnyel lehet legyőzni. Köszönik mindazoknak, akik velük tartanak abban, hogy fényt csempésszenek sok kisgyerek szívébe. A Pokapi Facebook és Instagram oldalán megosztják e kampány történetének minden fontos mozzanatát. Izgatottan várják, hogy beszámolhassanak majd a történet végéről is.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ