Mutasd magad – Fülöp Katalin

Szerző: Csata Éva • Fotók: Freepik, Fülöp Katalin • 2024. július 12.

Megosztom:

Mutasd magad!

– Fülöp Katalin

Egy igazán új és inspiráló sorozatot indítunk ebben az évben. Ismerjünk meg együtt érdekes lelkeket, elméket, gondolatokat ugyanazon kérdések tükrében. Csata Éva új sorozata: Mutasd magad címmel! Tekintsetek be ezen emberek életébe és ne feledjétek, ahány ember annyi féle csodálatos világ.
Fülöp Katalin – Egyetlen csapda van a földi életben a változásra várni. Állj bele, indulj el az úton, éld meg az álmod, mert a boldogság megannyi pora ott van az úton. És csak rád vár…

1. Ki vagy te?

Ha jellemeznem kéne magam egyetlen szóval, az a főnixmadár lenne. A világ összes súlyát csendben hordtam, aztán előre néztem, csak előre! És aki nem adja fel, az messze lát. Túl lát azon, hogy van, akinek a szemében Ő a világ rossza, túl lát azon, hogy van, akinek a szemében Ő a világ közepe. Egy életigenlő, MAGÁból sokat adni tudó barát, AIP funkcionális diagnosztikai mentor, akinek a hatalmas mosolya a védjegye.

2. Melyik szerepeddel tudsz a leginkább azonosulni?

Jelen pillanatban az Amazon korszakomat élem, teljes mértékben megélem, átélem minden aspektusát.

3. Mit mesélnél egy tizenhat évesnek a boldogságról?

A boldogság egy olyan felhajtó erő tud lenni az életedben, amiért megéri változni. Minden életciklusban más értelmet nyer a boldogság fogalma, sokan délibábként tekintenek rá, holott minden nap jelen van, csak észre kell venni, úgymond rá kell erre tanulni, hogy boldog lehetsz a nap bármelyik percében.

4. Milyen gyakran szoktál sírni?

Igazi nő vagyok, mindenen is tudok sírni Mikor tehetetlen vagyok akkor el- eltörik a mécses. Nagyon impulzív ember vagyok, meg tudom élni a mélységeket és magasságokat is. Mára már meg tudom ezt engedni magamnak, hogy ha sírni kell, akkor engedem.

5. Mi vagy ki az, aki képes megnevettetni?

Erre egyszerű a válasz. Minden és mindenki Egy szó, egy cselekedet, bármi. Nyitott vagyok a világra, ezzel együtt minden jóra.

6. Mit jelent számodra a rutin?

A rutin biztonságot ad, az életemet jelenti. Nagyon kiszámítható ember vagyok. Ami bevált, azt nagyon jól meg kell érvelni, hogy megváltoztassam.

7. Mi az, ami igazán feltölt?

A könyveim. Az az én külön világom. Az ágyam mellett több könyv is van, egyszerre többet olvasok. Mikor melyik szólít meg, azt olvasom. Szeretem a könyvek illatát, a hagyományos papírformát, külön ecsetem van, amivel leporolom őket.

8. Mit jelentenek számodra a barátok?

Dolgozom rajta, hogy olyan barátok vegyenek körbe, akikben bízhatok, akikkel win-win (nyertes-nyertes) pozícióban vagyunk. Óriásit csalódtam, így óvatosabb vagyok, nehezen engedek közel embereket, de aki a bizalom körébe bekerült, az kiállta a „hétpróbát”.

9. Van olyan vers vagy idézet, amit könnyedén, anélkül, hogy rá kellene googlizz, fel tudsz idézni?

Középiskolás koromban szavaltam színházban, végzős diákoknak stb. Szilágyi Domokos: Hétköznapok.

10. Mit ábrázol a kedvenc festményed?

Mivel, hogy az absztrakt áll közel hozzám, így nem tudom azt mondani, hogy a rendezetlenségben rendszer lenne. Szeretem, ha egyedi, talán ezért is ez a stílus a nyerő. Ha választanom kéne egy képtárban, óriási piros pipacsokat ábrázoló festményt választanék.

11. Mit jelent számodra egy csésze kávé?

A kávé nekem új horizontokat tud megnyitni. Nekem nem is a kávé, hanem maga a tejszínhab a tetején az, ami elvarázsol. Igazi művészet, sokszor érzem, hogy kár meginni. Vizuális típus vagyok, inkább a látvány, mint az íz az, ami meggyőző, a hobbi kávézason túl óriási lehetőség, hogy kapcsolódjak más emberekhez egy közös kávézás alkalmával.

12. Hogyan mesélnél egy ötévesnek a szerelemről?

A szerelem olyan dolog, mint amikor szereted apát és anyát és ők is Téged nagyon. Hiányzik, ha nincs itthon, szívesen adsz a csokidból neki :), mindenhova vele akarsz menni, imádkozunk este érte is.

13. Van kedvenc ételed?

Inkább azt mondanám, hogy létezik olyan étel, amit nem szeretek vagy az előítéleteim miatt nem enném meg. Minden étel, ami készen van, az a legfinomabb számomra, ha a számomra kedves emberekkel fogyaszthatom el, az teszi finomabbá. De a spagetti az a gyengém.

14. Szeretsz főzni?

Ha van kiért, akkor igen! Nekem nem áldozat tyúkanyónak lenni.

15. Mi köt le a legjobban?

A kíváncsiság hajt mindig előre. Mikor bemész a nyúl üregébe, akkor jössz rá, hogy milyen mély is az az üreg. Egyelőre a mentorkodás, hogy mélyítsem a már meglevő tudásomat, és mint táplálkozási tanácsadó magamba szívjam az új infókat.

16. Mit jelent számodra a természet?

Megújulást. A természet az élet forrása, minden élőlény otthona. Mindig képes megújulásra, mint ahogy tudjuk a Föld történetében sok kihalási esemény történt, de mindig voltak túlélők, új lehetőség mindennap.

17. Ha kapnál egy esélyt az újrakezdésre, mit csinálnál másként?

Egyetlen dolog van, amit másképp csinálnék az életemben, és az a válásom lenne. Nem azt mondom ezzel, hogy meg nem történté tenném, csupán azt, hogy másképp csinálnám.

18. Ha egy idős, a bölcsek kövét őrző emberrel beszélgethetnél – mi lenne az a három kérdés, amit mindenképpen feltennél neki?

Ez a kérdés gondolkoztatott el a legjobban. Nem szoktam kutakodni a jövő felől, így sokat agyaltam azon, hogy mit is kérdeznék.
1. Mi volt életed legfontosabb tanulsága, amit megosztanál velem?
2. Találkoztál már olyan emberrel, aki szintén birtokában van a bölcsek kövének?
3. Milyen tanácsot adnál azoknak, akik a bölcsek kövét keresik?

19. Mit olvastál utoljára, amiről azt mondtad – ember, ez forradalmi, megváltoztatta az életről való elképzeléseimet!

Nehéz egyetlen könyvet kiemelnem, mert minden könyv formál, amit a kezembe veszek (ezt a millió post it is bizonyítja, amiket beragasztgatok :)). Nem mostanában olvastam, de ez a könyv rádöbbentett, hogy mindenem megvan és szerencsés ember vagyok. Dr. Éva Eger A döntés. Mélyen átformálta az élethez való hozzáállásomat.

20. Mit üzennél fiatalkori önmagadnak?

Óriási kiváltság, hogy embernek születtél. Ne pazarold az időd és az energiádat, mert véges. Egyetlen csapda van a földi életben, a változásra várni, állj bele, indulj el az úton, éld meg az álmod, mert a boldogság pora ott van az úton. Minden, amit átélsz, tapasztalsz – áldás, ne bánts senkit, mert a sebek sokáig megmaradnak.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.



Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS