Picnic in the Vineyard Innovation – Digitális technológiák beépítése az üzleti modellbe és belső menedzsmentbe

Szerző: Matusinka Magazin • Fotók: Kassay Costan Bernadett • 2021. szeptember 8.

Megosztom:

Picnic in the Vineyard Innovation – Digitális technológiák beépítése az üzleti modellbe

Összefoglaló I.

Csapatunk két éve egy olyan felületet álmodott meg, ami Erdély jelen és jövő társadalmát szolgálja. Egy “békésen forradalmi” kezdeményezést indítottunk el. Már akkor tudtuk, hogy többet akarunk, mint egy “csak” olvasnivalót nyújtó weboldal. Egy olyan közeget akartunk, ami nyitott, befogadó, előrelátó, jó kommunikáción alapuló, együttműködő és demokratikus. Ebbe beleférnek hasznos gondolatok kreatív emberektől, inspiráló megvalósítások vállalkozások vagy projektek formájában, beszélgetések, ötletelések, rendezvények, találkozások. Minden ami épít, ami azt szolgálja, hogy a múltat ismerve, abból a jót, a tanulságost továbbvíve fejlődjünk, és ahogy induláskor meg is fogalmaztuk: örök értékek új perspektívákkal találkozzanak, és inspirációs forrásként sajátos nézőpontot alkossanak.
A szempontok tehát adottak, ezek mentén pedig 2021 augusztusában megszerveztük a második Picnic in the Vineyard eseményünket, amelynek központi témája az innováció volt. Meghívott előadóink és beszélgetőtársaink voltak: Délczeg András, a Real Life cég alapítója, W. Szabó Péter az Ace Tech ügyvezető igazgatója, aki ML UX kutató is, Alex Dona és Marina Samoila a desprevin.ro alapítói, Kovács Zsolt – a Marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem előadó tanára, genetikus, Gyenge Ervin – az Erdélyi Innovációs Műhely alapítója, és Ziman Attila, a Ratiotherm igazgatója. Ők beszéltek nekünk a digitális technológiák beépítéséről az üzleti modellbe és belső menedzsmentbe, társadalmi innovációról és az okos otthonokról.
Délczeg András elmondta, hogy fontos minden kis- és közép vállalkozó számára megismerni azokat az eszközöket amelyekkel megkönnyítheti a munkáját és cégének vezetését. A számítógép fantasztikus találmány volt pár évtizeddel ezelőtt, de most jött el az az idő, amikor elérhető megoldásokat nyújt úgy a személyes élet könnyítésében, mint az üzleti világban. Meg kell értenünk mi a különbség a költség és befektetés között, és megtalálni azokat a szoftvereket és online megoldásokat, amelyek többszörösen visszahozzák az árukat. Sok drága megoldás létezik, viszont egyre több az a fajta digitális felület, amely bárki számára megengedhető. Minden vállalkozónak időt és energiát kell fektetni ezen megoldások felkutatásába és megismerésébe.
Az előadás felvétele itt újranézhető:

Támogatóink:     .              Partnerünk:

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.



Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS